A Mikulással is pingpongozhattak a gödi gyerekek

Vasvári FerencVasvári Ferenc
Vágólapra másolva!
2004.12.30. 21:15
Címkék
A Dunakanyar kapujában található egyik kisvároska iskolájának, a gödi Piarista Szakiskola, Gimnázium és Kollégium szervezésében rendszeresek a sportrendezvények, sportnapok: a kerékpártúrák, a futóversenyek, a vízisport - és asztalitenisz versenyek. Az immár hagyományossá vált, "Belépés családostul" családi sportnap idei utolsó állomásaként zöld asztal köré gyűltek kicsik-nagyok. A főszervező, Wagner tanár úr még exkluzív vendégekről is gondoskodott. Természetesen a decemberi ünnepek egyik főszereplője, a Mikulás sem hiányzott.
A Gödön oly népszerűvé vált családi rendezvénysorozat évzáró eseménye ismét nagy érdeklődés mellett zajlott, a nap során közel százan vettek részt versenyzőként, vagy akár szemlélőként. Az amatőr asztalitenisz versenyen női és férfi ágon három korcsoportban összesen ötven versenyző ütötte a fehér labdát a zöld asztal mellett. Az érmekért és tárgyjutalmakért zajló küzdelmekben hat asztalon pattogott a labda, az iskola két profi pingpongosa kifogástalanul rendezte a versenyt.
A kisebb gyerekek, akik nem érték még föl a pingpongasztalt, az egyik tanteremben kézműves foglalkozáson - üvegfestés, rajzolás, mézeskalács-sütés, gyurmázás - vehettek részt a gödi Kolping-iskola ifjú nebulóinak tanítóival, szüleivel.
Az ebédet, a szabadban főzött babgulyást Wichmann Tamás, egykori kiváló, kilencszeres világbajnok kenusunk főzte. Amíg bent, az asztal körül csaták folytak, a bogrács körül amolyan szakmai fórumot nyitott a "főszakács": a meghívott vendégek, így Kammerer Zoltán, háromszoros olimpiai bajnok kajakosunk, Németh András mesteredző, az FTC női kézilabda csapatának edzője és Berkes János operaénekes társaságában oldott hangulatban beszélgettek egymással és bárkivel, aki érdeklődést mutatott a két, hazánkban oly népszerű sportág háttere, illetve kulisszatitkai iránt.
A program főszervezője, Wagner László elégedetten értékelt: "a nap sikerét jelzi, hogy exkluzív vendégeink rövid időre ígérték jelenlétüket, de mindannyian több órát töltöttek velünk - még Berkes János operaénekes is beesett két próba között -, jelezve, hogy nem csak a versenysportban érzik otthon magukat, hanem a szabadidős, családias sportösszejöveteleken is. A közös ebéd után sok gyerek pingpongozott a Mikulással, jó hangulat jellemezte a családi forgó-versenyt. A legközelebbi családi sportprogramunk januárban lesz, a gödi sportcsarnokban tartjuk a családi váltó- és ügyességi versenyt."


Eredmények:í/b>
Gyermek, lányok, egyéni: 1. Bea Dorottya, 2. Púpos Tünde ( 8 versenyző)
Gyermek, fiúk, egyéni: 1. Sápi Zoltán, 2. Granát Roland ( 8 versenyző)
Ifjúsági fiú: 1. Varga István, 2. Venczel Mihály (10 versenyző)
Családi forgó: 1. Felker család, 2. Sápi család (8 család)
Női egyéni: 1. Deák Andrea, 2. Wagner Nóra (5 versenyző)
Férfi egyéni: 1. Felker Zoltán, 2. Sápi Zoltán (19 versenyző)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik