Légiós a magyar kapuban

Z. A.Z. A.
Vágólapra másolva!
2004.08.17. 21:28
Címkék
Két hét és két nap.Ennyi idő van még hátra a magyar U21-es válogatott idei első tétmérkőzéséig, a Horvátország elleni idegenbeli találkozóig.
Fülöp Márton bravúrjaira a skótok ellen is szükség lesz (Fotó: Németh Ferenc)
Fülöp Márton bravúrjaira a skótok ellen is szükség lesz (Fotó: Németh Ferenc)
Fülöp Márton bravúrjaira a skótok ellen is szükség lesz (Fotó: Németh Ferenc)
Fülöp Márton bravúrjaira a skótok ellen is szükség lesz (Fotó: Németh Ferenc)
Fülöp Márton bravúrjaira a skótok ellen is szükség lesz (Fotó: Németh Ferenc)
Fülöp Márton bravúrjaira a skótok ellen is szükség lesz (Fotó: Németh Ferenc)
A fiatalok ugyanazokkal a riválisokkal kerülnek szembe a selejtezőcsoportjukban, mint a Lothar Matthäus által irányított nemzeti tizenegy - azaz Svédország, Horvátország, Bulgária, Izland és Málta együttesével kell majd játszaniuk -, azonban számukra nem a németországi világbajnokság a tét, hanem az Európa-bajnoki részvétel kiharcolása. A kontinenstornán majdan csak nyolc csapat vehet részt, így nem kell nagy jóstehetség annak megállapításához, hogy hatalmas bravúr lenne, ha a Róth Antal irányította U21-es válogatott kvalifikálná magát az eseményre. Az Eb-döntő egyelőre csak álom - annak is a szebbik fajtájából való -, az ellenben valóság, hogy a szeptember 3-i selejtező főpróbáját a Skócia elleni mai dunaújvárosi találkozó jelenti.
A britekkel februárban már megmérkőzött vele a magyar gárda, és Csehi Tamás és Jovánczai Zoltán góljainak köszönhetően saját pályáján győzte le 2-1-re. Az akkori összecsapás tapasztalatai mondatják azt Róth Antal szövetségi edzővel, hogy az újabb párharc remekül szolgálja majd a horvátok elleni felkészülést.
"Szeptember elején néhány napon belül megmérkőzünk Horvátországgal és Izlanddal, és biztos vagyok abban, hogy mindkét leendő ellenfelünk ugyanazt az agresszív, sok futásos labdarúgást játssza, mint a német világbajnok, Rainer Bonhof által irányított Skócia - mondta csapata kedd délutáni edzése előtt Róth Antal. - Sajnos, a két-három napos összetartások során nincs elegendő idő valamennyi taktikai variáció begyakorlására, de így is igyekszünk a legjobb tudásunk szerint felkészülni. Eddig három felkészülési mérkőzést játszottunk ebben az esztendőben, de egyáltalán nem bántam volna, ha lett volna lehetőségünk többször pályára lépni. Örömtelinek tartom, hogy a tavalyi bajnoksággal ellentétben a most zajló sorozatban jóval több futballista jut rendszeresen játéklehetőséghez az élvonalban. Bízom abban, hogy ez a válogatottbéli teljesítményükön is meglátszik majd."
Kedd délelőtt egyébként az uszodában tartott könnyedebb foglalkozást a labdarúgóknak a szakmai stáb, délután pedig az edzőtábor minden igényt kielégítő pályáján gyakoroltak a játékosok. Róth Antal ekkor már túl volt azon a megbeszélésen, amelyet Egervári Sándorral folytatott. Az MTK trénere ezúttal megfigyelőként segíti majd az U21-es válogatottat, ugyanis szerdán ő nézi meg a horvátok Izrael elleni összecsapását.
"A mexikói világbajnokság előtt, 1983 és 1986 között sokat voltam Mezey György pályaedzőjeként ellenfélnézőben - mondta Egervári Sándor. - Később Csank János kapitánykodása idején is kaptam ilyen felkérést, és igazán megtisztelőnek tartom, hogy az egyik hajdani kedvenc játékosom, Róth Antal is alkalmasnak tart erre a feladatra. A horvát fiatalokról kevés információnk van, és mivel a közelmúlban nevezték ki náluk a szakami munka irányítójának az egykori kiváló labdarúgót, Slaven Bilicet, várhatóan több újdonsággal is kirukkolnak. Úgy tudom, a Dinamo Zagreb kilenc válogatottat ad a keretükbe, azaz egységes horvát csapatra számítok. Remélem, hasznos információkkal tudok majd szolgálni a magyar válogatott irányítóinak."
A 18 órakor kezdődő meccsen - melyre a belépés ingyenes, és amelyet a szlovák Havrilla vezet majd - a magyar válogatott kapuját a Tottenham légiósa, Fülöp Márton védi majd, a védelemben Regedei Csaba (Győr), Vati Zoltán (REAC), Vanczák Vilmos (Újpest) és Takács Zoltán (Honvéd), a középpályán Czvitkovics Péter (MTK), Bank István (Kaposvár), Vadócz Krisztián (Honvéd) és Varga Zoltán (Győr), míg a csatársorban Magasföldi József (Videoton), Jovánczai Zoltán (Kaposvár) kap helyet.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik