Újabb két magyar döntős

CSOVELYÁK ZITACSOVELYÁK ZITA
Vágólapra másolva!
2003.07.18. 21:36
Címkék
Az Európai Atlétikai Szövetség (EAA) a média megnyerésére az idén először mindkét korosztályos (junior, utánpótlás) Európa-bajnokság időrendjét kísérleti jelleggel átalakította, és a döntőket szinte százszázalékosan a hét végére koncentrálva írta ki.
Kiss Dániel is a döntô résztvevôje lesz (Fotó: Árvai Károly)
Kiss Dániel is a döntô résztvevôje lesz (Fotó: Árvai Károly)
Kiss Dániel is a döntô résztvevôje lesz (Fotó: Árvai Károly)
Kiss Dániel is a döntô résztvevôje lesz (Fotó: Árvai Károly)
Kiss Dániel is a döntô résztvevôje lesz (Fotó: Árvai Károly)
Kiss Dániel is a döntô résztvevôje lesz (Fotó: Árvai Károly)
Így a negyedik utánpótlás (U23) Európa-bajnokság második napjára csupán két döntő és a többpróbázók záró napja jutott, ezért változatlanul selejtezők és elődöntők uralták a programot Bydgoszczban.
A pénteki folytatásban elsőként a férfi magasugróink selejteztek. Bár kezdetben Boros László és Fehér Román is biztatóan teljesített, hiszen mindkét magyar fiú átvitte a 218 centiméteres magasságot is, a rosszabb kísérleti arány miatt (harmadikra ugrották át), lemaradtak a tizenkettes döntőről, mivel a 221 centis magassággal egyikük sem bírt már. Összesítésben Boros a hatodik, Fehér a kilencedik helyen végzett selejtezőcsoportjában.
Gátasaink közül Kiss Dániel sikerrel mutatkozott be, és a helyen továbbjutók mögött a második legjobb időeredményének (13.80 másodperc) köszönhetően lett elődöntős 110 gáton. A hosszabb gátszámban Dezső Ákosnak már a döntőbe kerülés volt a tét. Bakai József tanítványa a selejtezőhöz képest bátrabban kezdett, és tovább faragott idején (51.52), a futamában elért hetedik hely azonban nem volt elég a 400 méteres gátfutás fináléjához.
Délután végre megkezdődtek a küzdelmek az érmekért, méghozzá a női 20 kilométeres gyaloglással, ráadásul magyar érdekeltséggel. Füsti Edina tavaszi térdműtétét követően becsülettel küzdött, de ezúttal több perccel elmaradva idei és egyéni legjobbjától a tizedik helyen ért célba.
A folytatásban ismét sprintereinket szólították a rajtvonalhoz. Listár Nikolettnek ami nem sikerült a rövidebb vágtaszámban, azt megvalósította 200-on, és a negyedik legjobb idővel (23.83) befutott a döntőbe. A férfiak hasonló távján ugyanez a bravúr nem sikerült az újonc Ágoston Dánielnek, aki 21.59-cel a hatodik helyen ért célba futamában.
"A porcműtétem után április közepén kezdhettem el az edzéseket. Június végén gyalogoltam az első húsz kilométert, és szerettem volna megközelíteni az akkori teljesítményem. De sajnos végig fájt a térdem. Csak az lebegett a szemem előtt, hogy menjek végig a pályán. Úgy látszik, két hét leforgása alatt a két húsz kilométert még nem bírta el a lábam” – összegzett Füsti.
A nap utolsó magyar indulója, a gerelyhajító Laduver Róbert harmadik dobását követően bosszúsan csapott a levegőbe, mert érezte, a második selejtezőcsoport eredményétől függetlenül az ő selejtezőjében elért kilencedik helye (66.71 méter) kevés lesz a döntőhöz.

23 éven aluliak Európa-bajnoksága, Bydgoszcz
Nők.
20 km-es gyaloglás. Európa-bajnok: Atanaszia Cumeleka (Görögország) 1:33:55, 2. V. Santos (Portugália) 1:35:18, 3. S. Zimmer (Németország) 1:35:56, …10. Füsti Edina (Magyarország) 1:48:08. Hétpróba. Eb: Jennifer Oeser (német) 5901 pont, 2. Y. Wisse (holland) 5895, 3. Delinikola (görög) 5863

Nemzetközi verseny, Algír
Férfiak.
800 m: 1. Laalu (marokkói) 1:45.20, 2. Szaid-Gerni (algériai) 1:45.66. Távol: 1. Tarus (román) 805. Diszkosz: 1. Riedel (német) 66.50
Nők: 800 m: 1. Ait-Hamu (marokkói) 1:59.74. 100 m gát: 1. Csekodanova (orosz) 12.97. Gerely: 1. Nerius (német) 64.06
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik