Nyílt vízi úszás: Fábián Bettina bronzérmes 5 km-en az Eb-n

BALOGH ANDRÁSBALOGH ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2024.06.13. 13:01
Fábián Bettina bronzérmes Belgrádban (Fotó: Getty Images)
Fábián Bettina a harmadik helyen végzett a belgrádi nyílt vízi úszó Európa-bajnokságon, Szimcsák Mira a 8. helyen ért célba.

Fábián Bettina párjához, Betlehem Dávidhoz hasonlóan óriási hajrát követően állhatott fel a dobogóra. 

A belgrádi nyílt vízi úszó Európa-bajnokságon három 1.67 kilométeres kört kellett teljesíteniük a versenyzőknek. A bemutatásnál hivatalossá vált, hogy a pályafutása utolsó világversenyén szereplő Olasz Anna nem ugrik vízbe, így Fábián mellett Szimcsák Miráért szoríthattunk.

A két magyar szinte egészen a hajráig a középmezőnyben helyezkedett el, majd Fábián – aki ott lesz a párizsi olimpián – elképesztő hajrába kezdett, és végül az utolsó métereken megelőzte a spanyol vb-ezüstérmes María de Valdés Álvarezt. A szám másik magyar indulója, Szimcsák Mira a nyolcadik lett.

„Nagyon szerettem volna dobogóra állni egyéniben is, örülök, hogy ilyen jól sikerült a hajrá és a spanyol lányt le tudtam nyúlni, pedig nagyon próbálkozott a könyökével. Nagyon elfáradtam, nem esett jól ez az úszás, de megint sokat tanultam és megyek előre” – nyilatkozott az M4 Sportnak Fábián Bettina, akinek párja, Betlehem Dávid néhány órával korábban Európa-bajnok lett ezen a távon, szerdán pedig harmadik volt az olimpiai számban, 10 kilométeren.

A 19 éves Fábián Bettina pályafutása során először állhat dobogóra egyéniben világversenyen.

ÚSZÁS
VIZES EURÓPA-BAJNOKSÁG (BELGRÁD)
5 km. Nők
Európa-bajnok: Leonie Antonia Beck (Németország) 58:25.3
2. Ginevra Taddeucci (Olaszország) 58:26.5
3. Fábián Bettina (Magyarország) 58:28.7
...
8. Szimcsák Mira (Magyarország) 58:39.6

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik