LEN: félmillió eurót kapnak az úszó és műugró Eb legjobbjai

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2015.06.06. 14:46
Félmillió eurót oszt szét az Európai Úszóliga (LEN) az ez évi műugró és úszó Eb-ken legjobban szereplők és azok nemzeti szövetségei között.

A Paolo Barelli LEN-elnök által aláírt hírlevél tanúsága szerint a jövő héten a németországi Rostockban zajló mű- és toronyugró kontinensviadalon minden egyéni számban kétezer eurót (mintegy 620 ezer forintot) kap a győztes, a második helyezettnek 1500, a harmadiknak pedig 1000 eurós különprémium jár.

A szinkronugró párosoknál az Európa-bajnok duót 2500, az ezüstérmest 2000, a bronzérmest pedig 1500 euróval jutalmazzák. A decemberben az izraeli Netanjában esedékes rövid pályás úszó Eb dobogósai – amint az az elnöki levélben áll: a LEN kedvező anyagi helyzetének köszönhetően – még nagyobb pénzdíjakra számíthatnak.

Az egyéni eredményeket pontokra átszámító táblázat első tizenkét helyezettjét jutalmazzák mindkét nemnél úgy, hogy az abszolút legjobb férfi és női úszó egyformán 20 ezer euróval (6.2 millió forint) gazdagodik. A második helyezettek „fejpénze” 18 ezer, a harmadikoké 15 ezer, a negyedikeké 12 ezer, az ötödikeké 10 ezer, a hatodikoké pedig nyolcezer euró, s még az ezresével csökkenő prémiumlistát záró 12. helyezettek is két-két ezer eurót kapnak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik