Kilencedik helyen a lepontozott magyar lányok

NSO/MTI NSO/MTINSO/MTI NSO/MTI
Vágólapra másolva!
2010.08.08. 21:49
null
Közönségsiker és 9. hely hazai közönség előtt – és ha még nem is pontoztak volna alacsonyan... <br />(Fotó: Tumbász Hédi)
Az orosz csapat nyerte meg a mű&uacute;sz&oacute;k kombin&aacute;ci&oacute;s verseny&eacute;t a Budapesten zajl&oacute; vizes Eur&oacute;pa-bajnoks&aacute;gon. A magyar csapat a kilencedik helyen v&eacute;gzett, &uacute;gy, hogy finoman fogalmazva sem &eacute;lvezte a pontoz&oacute;k t&aacute;mogat&aacute;s&aacute;t &ndash; magyarul j&oacute;l lepontozt&aacute;k a l&aacute;nyokat...

„Ez egy ilyen sportág – mondta Horváth Erika, a magyarok edzője a Nemzeti Sportnak. – Most valamiért nagyon-nagyon alacsonyan pontoztak minket. 2006-ban sokkal gyengébb teljesítménnyel 8.2-8.3 körüli pontokat kaptunk, most pedig még a 8-at sem akarták odaadni, tehát valami nagy baj van, de eddig nem tudtuk, hogy mi. Most viszont beszéltem pár olyan bíróval, akiknek adok a véleményére, és elmondták, egyelőre ne várjunk sokat. Épp most vagyunk azon a szinten, hogy minden olyan bíró, amely nemzeti csapatának a nyakán vagyunk vagy tudásban fölötte is állunk, megpróbál lehúzni minket, nehogy kiszorítsuk őket ebből a bűvös tizenkettőből. Nekünk azonban épp ez a célunk."

A helyzet nem egyszerű, hiszen a riválisok féltékenykedésén kívül csapatunkat az is hátráltatja, hogy anyagi helyzete nem teszi lehetővé a folyamatos versenyezést. Ez ugyanakkor elengedhetetlen lenne ahhoz, hogy versenyzőinket a bírók is jobban megismerjék, és nyugodtabb szívvel adjanak számukra magasabb pontszámokat.

„Ez a sportág egyik hátulütője, be kell járatni a csapatokat, szólókat, duókat, a bíróknak meg kell mutatni magunkat – folytatta a tréner. – Ez viszont költségekkel jár, és ha nincs pénz, általában a szülők finanszírozzák, de hát ez a keret is véges. Egy utazó csapat minimum 14 főből áll, ennek elég nagy anyagi vonzata van. Két felkészülési versenyünk volt, amelyből az egyiket maguk fizették a csapattagok."

30. EURÓPA-BAJNOKSÁG

BUDAPEST, BALATONFÜRED

Szinkronúszás. Szabad gyakorlat, páros. Európa-bajnok: Natalja Iscsenko, Szvetlana Romasina (Oroszország) 98.700, 2. Ona Carbonell, Andrea Fuentes (Spanyolország) 96.700, 3. Daria Jusko, Xenia Szidorenko (Ukrajna) 93.400.

Szabad gyakorlat, kombinációs kűr. Eb: Oroszország 98.300, 2. Spanyolország 97.000, 3. Ukrajna 47.000, ...9. Magyarország 79.600.

 

Hosszútávúszás. Nők. 25 km. Európa-bajnok: Olga Beresnyeva (Ukrajna) 5:48:10.2, 2. Angela Maurer (Németország) 5:48:10.3, 3. Martina Grimaldi (Olaszország) 5:48:30.8.

 
A LEN ELÉGEDETT, KOVÁCS ÁGNES NAGYKÖVETKÉNT SEGÍT

Az Európai Úszó Liga (LEN) vezetői módfelett elégedettek a magyarországi Eb szervezőivel, s kiválónak ítélték a rendezők eddigi munkáját.

 

A LEN köszönetét Nory Kruchten elnök tolmácsolta a vasárnapi nemzetközi sajtótájékoztatón, amelyet a margitszigeti kontinensviadal keretében tartottak. A kontinentális szövetség első embere egyedül az időjárással nem volt felhőtlenül elégedett, de annak a reményének adott hangot, hogy az Eb második hetében az égiek is segítenek, s nem zavarja meg vihar az európai úszó-csúcstalálkozót.

 

Sven Folvik LEN-főtitkár kitért rá, hogy hétfőn, amikor az úszók is elkezdik vetélkedésüket, a műugróknál nyitány gyanánt tesztversenyt rendeznek, amely viszont nem Eb-érmekért folyik. A bemutató jellegű délutáni viadalon kétfős csapatok indulnak, s ha az újítás beválik, idővel a világbajnoki programba is bekerülhet.

 

A médiaösszejövetelen az olimpiai, világ- és Európa-bajnok Kovács Ágnes, az Európa-bajnokság pr-igazgatója mint a UNICEF-nek, az ENSZ Gyermekalapjának frissen kinevezett magyarországi sportnagykövete szólt a szervezet jószolgálati tevékenységéről. Így arról a hétvégi váltóversenyről is, amellyel olimpiai aranyérmes társaival - köztük az úszó Szabó Józseffel és a még mindig aktív vízilabdázó Székely Bulcsúval - együtt arra kívánják felhívni a figyelmet, hogy segítségre szorulnak a tiszta ivóvizet nélkülözni kénytelen gyerekek szerte a világon.

 

Kovács Ágnes - akinek a 2006-os, szintén budapesti Eb volt a búcsúversenye, amelyen három bronzérmet nyert mellúszásban - tippelésre is vállalkozott. Az MTI érdeklődésére azt mondta, hogy a mostani hazai Európa-bajnokságon sokat vár a magyaroktól, és szerinte akár öten - Cseh László, Gyurta Dániel, Hosszú Katinka, Kis Gergő és Verrasztó Evelyn - is nyerhetnek a Margitszigeten.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik