Videó: itthon a Lőrincz testvérek, egymást „rugdosnák el” a párizsi olimpiáig

SZABÓKY ZSOLTSZABÓKY ZSOLT
Vágólapra másolva!
2021.08.06. 09:52
Mint ismert, a járatváltozás miatt meghiúsult a tervezett ünnepélyes köszöntés a Körcsarnokban, de végül csütörtök éjjel hazaérkeztek a kötöttfogású válogatott tagjai az olimpiáról, köztük az aranyérmes Lőrincz Tamás, az ezüstérmes Lőrincz Viktor és az ötödik Szőke Alex.

A kései időpont ellenére rengetegen várták őket a repülőtéren, rokonok, barátok, sporttársak, a Magyar Birkózószövetség (MBSZ) vezetőségének tagjai, Hegedüs Csaba, a sportág legendája, Gergely István, a BHSE elnöke, a média részéről újságírók, fotósok, televíziós stábok és sokan mások.

Az MBSZ részéről Farkas Tibor főtitkár babérkoszorúval köszöntötte a Lőrincz fivéreket, akiknek persze a legédesebbnek szeretteik, feleségük ölelése számított. S a birkózófieszta, az ünnepélyes köszöntés sem marad el, csak minden valószínűség szerint a jövő hétre tolódik, összekötve a Kozma István Magyar Birkózó Akadémián található olimpiai bajnokok tribünje új, 20. székének felavatásával, Lőrincz Tamás tiszteletére.

A Tokióban nagyszerűen teljesítő birkózók az NSO Tv-nek is nyilatkoztak – Lőrincz Viktor motiválná testvérét a párizsi szereplésre, ám Lőrincz Tamás elmondta, ez volt az utolsó világversenye, s inkább ő „rugdosná el” fivérét a 2024-es olimpiára.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik