Videó: a székbírón vezette le a feszültséget Frances Tiafoe, szitkokért sem ment a szomszédba

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2024.10.08. 18:58
Frances Tiafoe (Fotó: Getty Images)
Botrányba torkollott a Frances Tiafoe–Roman Szafjullin teniszmérkőzés a sanghaji férfi mestertorna (ATP 1000) 3. fordulójában.

A 13. helyen kiemelt amerikai teniszező szettelőnyben került, de orosz ellenfele kiegyenlített, majd a döntő játszmában rövidítés következett, ahol 5–5-ös állásnál Tiafoe adogatóként feldobta a labdát, de nem ütötte el (vélhetően a szerválásnál adott 30 másodperces időkeretet akarta kicentizni), így a székbíró időtúllépés miatt elvette az első szervalehetőségét. Az incidens kihozta sodrából az amerikait, aki elveszítette a labdamenetet, meccslabdához juttatva Szafjullint, aki élt is a lehetőséggel.

A meccs vége után Tiafoe szitkozódva kérte számon az ecuadori Jimmy Pinoargotét a feltételezett igazságtalanságért.

„B.szd meg magad! Komolyan mondom, b.szd meg magad! Micsoda ember. Elb.sztad a meccset, végezd inkább a kib.szott munkádat! Három kib.szott órája csatázok, és rohanok az életemért” – dühöngött a teniszező.

A 26 éves teniszező jelentős büntetésre számíthat kirohanása miatt. A legkomolyabb férfitornákat szervező ATP cikkünk megírásáig nem kommentálta a történteket, de a szabályok értelmében bírság vár Tiafoe-ra – az ATP 1000-es tornáin szabálysértésenként maximum 60 000 dolláros büntetést szabhat ki az illetékes szerv.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik