Arina Szabalenka legyőzte Jessica Pegulát, ő lett a US Open női bajnoka

TÓTHPÁL ZOLTÁNTÓTHPÁL ZOLTÁN
Vágólapra másolva!
2024.09.08. 00:32
2024 US Open - Day 13
A fehérorosz Arina Szabalenka lett a US Open női bajnoka 2024-ben (Fotó: Getty Images)
A 2. helyen kiemelt Arina Szabalenka két kiélezett játszmában legyőzte a 6. helyen rangsorolt amerikai Jessica Pegulát a US Open női egyesének szombati döntőjében, ezzel pályafutása harmadik Grand Slam-győzelmét szerezte.

US OPEN
Női egyes, döntő
Arina Szabalenka (fehérorosz, 2.)–Jessica Pegula (amerikai, 6.) 7:5, 7:5

ÖSSZEFOGLALÓ

Hullámzó, végig kiszámíthatatlan, hektikus meccset vívott egymással a US Open női döntőjében a jelenlegi legjobb keménypályás játékosnak számító Arina Szabalenka és a hazai közönség előtt versenyző, meglepetésre a döntőig menetelő Jessica Pegula. A kétszeres Grand Slam-győztes fehérorosz játékos az első játszmában rengeteg nyerőt ütött, de emellett ugyanennyi ki nem kényszerített hibát is vétett, ennek ellenére 7:5-re megnyerte a szettet. Amerikai ellenfele ekkor még egyértelműen védekezésre kényszerült; nyilvánvaló volt, hogy nem rajta múlik, mi történik a pályán...

A második játszmában már változtatott stílusán Pegula, aki elkezdett erőteljesebben teniszezni, s ehhez jobb taktikát is társított. Szabalenka játéka ekkorra sem változott: a sok brutális erejű nyerő ütés mellé továbbra is folyamatosan jöttek a bosszantó hibák, s ez már esélyt adott Pegulának, hogy megnyerje a játszmát. Az amerikai adogathatott a második szett megnyeréséért, ám ezzel nem tudott élni, Szabalenka visszavette az elveszített adogatását, majd ismét brékelte Pegulát. Ezzel pedig két játszmában lezárta a meccset és megnyerte a döntőt.

Szabalenka pályafutása harmadik Grand Slam-győzelmét ünnepelhette egyesben Flushing Meadowsban, a két Australian Open bajnoki cím mellé most már megnyerte az amerikai nyílt teniszbajnokságot is – azok után, hogy tavaly ugyanitt még elbukta a finálét.

PERCRŐL PERCRE

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik