Bondár Anna és Babos Tímea is kiesett a nyitó körben Huahinben

Vágólapra másolva!
2024.09.17. 15:45
Bondár Anna már az első fordulóban búcsúzott (Fotó: Getty Images)
Bondár Anna maratoni csatában kikapott a nyitó körben a thaiföldi Huahinben zajló, 250 ezer dollár összdíjazású kemény pályás női tenisztornán. Szintén az első körben búcsúzott párosban Babos Tímea és partnere, Anna Sisková.

A világranglistán elfoglalt 89. helyével a legjobb magyarnak számító játékos kedden a 119. Rebeka Masarovával csapott össze, aki Svájcban született, szlovák felmenőkkel is rendelkezik, de spanyol színekben versenyez. A korábbi két találkozójukat a 25 éves ellenfél nyerte.

A harmadik összecsapáson a Hajdúszoboszló SE sportolója 3:1-nél elvette Masarova adogatását, majd 5:3-nál a szettért adogatott, amikor háromórás esőszünet szakította meg a meccset. Ez nem zavarta meg a magyar játékost, aki hozta a szerváját, és ezzel az első játszmát is. A folytatásban a spanyol 5:2-re elhúzott, de Bondár visszakapaszkodott, és utolérte őt (5:5), csakhogy a szettet lezáró rövidítésben a rivális volt a jobb.

Az utolsó felvonásban Masarova dupla brékkel 4:0-ra ellépett, ám a magyar éljátékos ebből a gödörből is kimászott, és ismét 5:5-nél egyenlített. Ekkor újabb fordulat következett, Bondár ötödször is elvesztette a szerváját, ellenfele pedig lezárta a mérkőzést, amely nettó 3 óra 3 percig tartott.

Bondár párosban az egyiptomi Majar Seriffel indul Thaiföldön negyedik kiemeltként, a viadal másik magyarja, Babos Tímea pedig Anna Sisková oldalán kezdte meg szereplését.

A magyar–cseh duót a második helyen emelték ki a szervezők, ennek ellenére a páros kiesett a nyitó körben. A kettős a nyolc közé jutásért lépett pályára, s Nadia Podoroska és Katie Volynets duójával szállt szembe. Az első szett könnyedén, alig 29 perc alatt lett az argentin, amerikai párosé. A második játszma szorosabban alakult, csupán rövidítés döntött, ebben 4–4 után sorozatban szerzett három ponttal a rivális kerekedett felül, lezárva az egy óra 26 perces összecsapást.

TENISZ
Huahin
1. forduló (a 16 közé jutásért)
Rebeka Masarova (spanyol)–Bondár Anna 3:6, 7:6 (7–2), 7:5 
Páros, 1. forduló (a 8 közé jutásért)
Nadia Podoroska, Katie Volynets (argentin, amerikai)–Babos Tímea, Anna Sisková (magyar, cseh, 2.) 6:1, 7:6 (7–4)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik