Marozsán kizökkenthetetlen volt, drámai meccsen jutott tovább a US Openen

TÓTHPÁL ZOLTÁNTÓTHPÁL ZOLTÁN
Vágólapra másolva!
2024.08.27. 23:46
ATP Masters 1000 National Bank Open Montréal Presented by Rogers - Day 1
Marozsán Fábián drámai meccset nyert meg a US Openen (Fotó: Getty Images)
Marozsán Fábián Hamad Medjedoviccsal mérkőzött meg a US Open főtáblájának 1. fordulójában, és végül drámai, ötszettes küzdelemben harcolta ki a továbbjutást. A szerb játékos a találkozó közben többször is ápolást kért, ám Marozsánt ezzel sem lehetett kizökkenteni: több mint háromórás meccsen továbbjutott a következő körbe, ahol majd Danyiil Medvegyevvel találkozik.

Marozsán Fábián számára rosszul indult a találkozó, az első szettben egyértelműen Hamad Medjedovics volt a jobb, de még inkább az összeszedettebb játékos a pályán. Az eredmény sem mutatott mást: a szerb nagyon simán, 6:2-re nyerte meg a játszmát.

A második szettre viszont Marozsán erősített, és hasonlóan simán, 6:1-gyel kiegyenlített. A harmadik játszmában lényeges különbség nem volt a felek között, egy brék döntött, amit egészen a játszma végéig meg is védett Medjedovics, így szettelőnybe került.

Hozzátartozik a meccs krónikájához, hogy a szerb játékost már ekkor is több alkalommal ápolni kellett, az erőnléti gondjai pedig csak súlyosbodtak, ahogy közeledtünk a találkozó végéhez. Marozsán ezt remekül kihasználta, és a legjobb formájához nagyon közel teniszezve 6:1-gyel kiegyenlített, így következhetett a döntő szett. S ezt már – lényegesebb jobbnak tűnő erőnléti állapotának is köszönhetően – inkább a magyar játékos kezdte meg előnyösebb helyzetből.

Az ötödik játszmában ennek ellenére sokáig fej fej mellett haladtak a játékosok, Medjedovics és Marozsán is tartotta a szerváját, bár a szerbnek azért akadtak nehézségei. Vagyis érezhető volt, hogy Marozsán áll közelebb a brékhez, ami végül 4:4-nél jött össze. A meccset pedig ezután már simán kiszerválta a végig nagyon profi hozzáállást bemutató magyar teniszező, aki a következő körben az ötödik helyen kiemelt orosz Danyiil Medvegyevvel találkozik majd. 

TENISZ
US OPEN, FÉRFIAK
1. FORDULÓ
Marozsán Fábián (magyar)–Hamad Medjedovics (szerb) 2:6, 6:1, 3:6, 6:1, 6:4

A VERSENYNAP TOVÁBBI EREDMÉNYEIRŐL ITT OLVASHAT!

PERCRŐL PERCRE

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik