US Open: Marozsán megszorongatta Medvegyevet, de nem tudott játszmát nyerni

TÓTHPÁL ZOLTÁNTÓTHPÁL ZOLTÁN
Vágólapra másolva!
2024.08.30. 03:30
2024 US Open - Day 4
Marozsán Fábiánnak voltak jó pillanatai Danyiil Medvegyev ellen, de ez végül kevésnek bizonyult (Fotó: Getty Images)
Marozsán Fábián három játszmában kikapott az 5. helyen kiemelt orosz Danyiil Medvegyevtől a US Open férfi egyesének 2. fordulójában magyar idő szerint pénteken hajnalban, ezzel véget ért számára a torna. A magyar játékos a harmadik játszmában megszorongatta világhírű ellenfelét, aki rövidítésben le tudta zárni a találkozót.

TENISZ
US OPEN, FÉRFIAK
EGYES, 2. FORDULÓ
Danyiil Medvegyev (orosz, 5.)–Marozsán Fábián (magyar) 6:3, 6:2, 7:6 (7–5)

Az első játszma nem hozott magas színvonalú teniszt, Danyiil Medvegyev és Marozsán Fábián is messze volt saját maga legjobbjától. Az elején mindkét játékosnak gondjai voltak saját adogatásainál, ezen végül a torna 2021-es bajnoka javított hamarabb, így 6:3-mal behúzta a szettet.

Medvegyev a második szettre feljavult, annyiban legalábbis biztosan, hogy alig vétett ki nem kényszerített hibát. Marozsán sok ejtéssel próbálkozott, ezek néha be is jöttek, de ebben a játszmában döntőnek bizonyult, hogy a magyar játékos sokkal többet rontott ellenfelénél. Így ez a játszma is Medvegyevé lett, az eredményt tekintve (6:2) még simábban is, mint az első.

A harmadik szett közepétől aztán Marozsán elengedte a kezét, többet kockáztatott, és nem egyszer megfuttatta Medvegyevet, akinek érezhetően először támadtak komolyabb nehézségei. A meccs legszebb labdamenete is Marozsán nevéhez fűződött a játszma közepén: a látványos, fonákkal megütött átemelést felállva tapsolta meg a Louis Armstrong Stadion közönsége.

A szett végéhez közeledve Marozsán előtt több lehetőség is adódott, de ezekkel nem tudott élni, így rövidítés következett. A tie-breakben a rutinos Medvegyev sokkal jobban adogatott, és három játszmában le tudta zárni a találkozót.

Medvegyev a harmadik körben a 31. helyen kiemelt olasz Flavio Cobollival találkozik majd, míg Marozsán számára a páros után egyesben is véget ért az amerikai nyílt teniszbajnokság. 

PERCRŐL PERCRE

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik