Tóth Amarissa a főtábláért játszhat a budapesti WTA-tornán

Vágólapra másolva!
2024.07.13. 15:39
Fotó: Imago Images, archív
Tóth Amarissa három szettben legyőzte a negyedik kiemelt szlovén Veronika Erjavecet a budapesti salakpályás női tenisztorna selejtezőjének szombati első fordulójában, így vasárnap a főtáblára jutásért játszhat.

A hazai szövetség közösségi oldalának beszámolója szerint a szabadkártyás magyar játékos a döntő szettet 0:2-ről megfordítva verte meg a világranglista 172. helyezettjét. A WTA-rangsorban 388. Tóth Amarissa az első játszma megnyerése után a másodikat elveszítette, a harmadikban viszont ismét jobb volt ellenfelénél, így 2 óra 24 perc alatt, 6:3, 3:6, 6:3-ra nyert.

Tóth a főtáblára jutásért vasárnap a horvát Tena Lukasszal játszik, aki szombaton Bíró Melindát búcsúztatta két szettben. A selejtezőben indult harmadik magyar játékos, Nemcsek Gréta két játszmában kikapott a román Miriam Bianca Bulgarutól.

A Hungarian Grand Prix-n eredetileg öt hazai teniszező szerepelt volna a főtáblán, ám Gálfi Dalma szombaton a közösségi oldalán jelezte, visszalép a viadaltól.

„Sajnos ma meg kellett hoznom egy nehéz döntést, hogy nem indulok a budapesti versenyen. Az elmúlt hetek és a füves szezon eléggé megviselte a testemet, ezért sérülés miatt vissza kellett lépnem a versenyzéstől. Sajnálom, hogy idén nem találkozom a magyar szurkolókkal” – írta Gálfi, hozzátéve, hogy egy-két hét múlva derül ki, mely viadalokon áll majd rajthoz a továbbiakban.

A 32-es mezőnyben így magyar részről alanyi jogon Bondár Anna játszhat, míg Babos Tímea, Stollár Fanny és Szabanin Natália szabadkártyával lehet ott a WTA 250-es torna főtábláján. Stollár (293.) kapta a legnehezebb ellenfelet a szombati sorsoláson, ugyanis a világranglistán 30., első helyen kiemelt orosz Diana Snajder lesz a riválisa. Babosra (255.) selejtezős ellenfél vár, Bondár (96.) a szerb Olga Daniloviccsal (116.) kezd, míg Szabanin (560.) a spanyol Rebeka Masarovával (109.) csatázik majd a nyitófordulóban.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik