Piros Zsombor negyeddöntőbe jutott a karlsruhei tenisztornán

Vágólapra másolva!
2024.07.05. 13:00
Hungary v Germany - 2024 Davis Cup Qualifiers: Day 2
Piros Zsombor (Fotó: Getty Images)
A hetedik helyen kiemelt Piros Zsombor bejutott a negyeddöntőbe a Karlsruhéban zajló, 75 ezer euró (29.6 millió forint) összdíjazású salakpályás challenger-tenisztornán.

A világranglistán 181. játékos csütörtökön a francia Clément Taburrel (236.) szállt szembe, akitől tavaly augusztusban kikapott az olaszországi Todiban rendezett challengerviadalon. A második csata első játszmájában a francia háromszor, Piros kétszer tudta elvenni ellenfele adogatójátékát, így a magyar Davis-kupa-válogatott alapembere 52 perc után szetthátrányba került.

A második felvonás jobban indult a 24 éves magyar játékosnak, egy brékkel 3:1-re elhúzott, és mivel a játszma utolsó két gémje a fogadó sikerével zárult, újabb 44 perc elteltével egyenlíteni tudott.

A döntő harmadik szettje Tabur brékjével kezdődött, ám Piros rögtön „visszavette” szervagémjét, majd a játszma derekán ismét fogadóként tudott megnyerni egy játékot, így 4:2-re vezetett, amikor sötétedés miatt félbeszakadt a találkozó. A pénteki folytatás nem nyúlt hosszúra, Piros gyorsan lezárta a 2 óra 20 perc játékidejű találkozót.

Piros a nyolc között a bolgár Adrian Andreevvel (228.) meccsel nagyjából fél 3-tól.
   
NYOLCADDÖNTŐ
Piros Zsombor (7.)–Clément Tabur (francia) 5:7, 6:4, 6:3
 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik