Tenisz: Udvardy Panna elvesztette a döntőt Bariban

MTI/B. D. K.MTI/B. D. K.
Vágólapra másolva!
2024.06.09. 21:43
Udvardy Panna (Fotó: Kovács Péter, archív)
Udvardy Panna kikapott a döntőben a Bariban rendezett, 115 ezer dollár összdíjazású női salakpályás challenger-tenisztornán.

 

A világranglistán 132. Udvardy Panna szombaton 23:15 órakor fejezte be csaknem háromórás elődöntőjét a szlovén Tamara Zidansek ellen, de szerencséjére a forróság miatt a finálét is estére tették a szervezők. Vasárnap a 179. helyezett román Anca Todoni várt a kaposvári játékosra, akivel még nem találkozott. A 19 éves temesvári teniszező az első idényét tölti a profik között.

A 25 éves magyar – aki volt már 76. is a WTA-rangsorban – ötödik challengerdöntőjére készült, az eddigi négyből egyet nyert meg 2022-ben Buenos Airesben, míg 2021-ben Montevideóban, 2022-ben a romániai Jászvásáron és tavaly a spanyolországi La Bisbal d'Empordában alulmaradt.

A vasárnapi csata első szettje nem hozott bréket egészen 4:5-ig, ekkor azonban Udvardy elvesztette az adogatását, és vele a játszmát is. A folytatásban a magyar játékos már egyetlen gémet sem tudott hozni, és 66 perc elteltével mehetett gratulálni a hálóhoz.

NŐI TENISZ
CHALLENGER-TORNA, BARI (salak)
DÖNTŐ
Anca Todoni (román)–Udvardy Panna 6:4, 6:0

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik