Lehet, hogy Andy Murray kihagyja az olimpiát

H. Á.H. Á.
Vágólapra másolva!
2024.06.12. 12:00
Murray még nem tudja, ott lesz-e Párizsban (Fotó: Getty Images)
Kisebb meglepetésre a 37 éves korábbi világelső, Andy Murray az első körben kikapott a világranglista 54. helyén álló amerikai Marcos Girontól a stuttgarti füves pályás tenisztornán, ami jelentősen visszavetheti a kétszeres olimpiai bajnok Párizsban való indulásáról szőtt elképzeléseit.

 

A 37 éves skót Andy Murray a „nagy négyes” negyedik tagja Roger Federer, Rafael Nadal, Novak Djokovics mellett – az egyedüli, aki hármuk közé be tudott furakodni a világranglista élére 2004 és 2022 között. Pályafutása ötödik olimpiáján vehetne részt Párizsban, ha megkapná a szervezőktől a korábbi Grand Slam-tornagyőzteseknek, illetve olimpiai bajnokoknak járó két szabad kártya egyikét. Márpedig mindkét feltételt teljesíti – és nem sok hozzá hasonló aktív teniszező szaladgál jelenleg a nagyvilágban, aki érdemes lehetne a wildcardra, talán még a háromszoros GS-győztes Stan Wawrinka vagy a US Open 2020-as győztese, Dominic Thiem jöhetne számításba. 

Ugyanakkor a stuttgarti kiesése után Murray arról beszélt, ha meg is kapja az indulási lehetőséget, nem biztos, hogy él vele, miután az elmúlt hetekben salakpályán játszva folyamatosan fájt a háta. A csípőprotézissel játszó Murray helyett a brit szövetség ugyanis azt tervezi, hogy párosban Joe Salisburyt és Neal Skupskit indítja, márpedig Murray nem biztos, hogy csak az egyesben elindulna.

„Nem vagyok benne száz százalékig biztos, hogy mi a helyzet a párossal, és ezért azt sem tudom, hogy csak az egyesben elindulnék-e. Nem esett túl jól az elmúlt egy hétben salakon játszani, folyton fájt a hátam, úgyhogy tényleg nem tudom, hogy egyedül az egyesben ott tudok-e lenni. Várni kell, majd meglátjuk, hogy leszek” – idézte a Londonban és Rióban egyaránt egyesben diadalmaskodó Murrayt a Skysports.

A korábban 41 héten át világelső Murray korábban már arról is beszélt, hogy minden bizonnyal az idei a z utolsó éve a profik között.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik