Kellemetlen helyzetbe hozta az ATP-torna főszponzorát a brit győztes

I. SZ.I. SZ.
Vágólapra másolva!
2024.06.16. 19:14
Jack Draper a Matteo Berrettininek szánt fődíjjal (Fotó: AFP)
A brit Jack Draper Stuttgartban megszerezte első ATP-tornagyőzelmét, amivel rendkívül kínos helyzetbe hozta a viadal szervezőit, akik biztosra vették, hogy nem ő lesz a győztes.

 

A stuttgarti torna másik döntőse Matteo Berrettini volt, az olasz korábban kétszer megnyerte a füves pályás német tornát, és már az esemény főszponzora, a Hugo Boss nagykövete lett. A Draper elleni fináléban közel került hozzá, hogy harmadszor is diadalmaskodjon, hiszen 6:3-ra megnyerte az első szettet, majd a másodikban rövidítésben a meccset is befejezhette volna.

Csakhogy a második játszma Draperé lett, és a harmadikat is a brit nyerte meg 6:4-re. A díjátadón aztán a főzponzor Hugo Boss képviselői rendkívül kellemetlen helyzetbe kerültek, mert a győztesnek a 112 ezer eurós (csaknem 45 millió forintos) pénzdíj mellé bónuszként járó kilencmillió forint értékű Novus elektromos motorkerékpár ugyanabban a világos drapp-fekete színkombinációban tündökölt, mint amelyekben Berrettini az egész meccset lejátszotta.

Berrettini és az e-bike színkombinációja nem véletlenül egyezett (Fotó: AFP)

A főszponzor vezérigazgatója, Daniel Grieder magyarázkodni kényszerült, elmondta, le sem tagadhatják, hogy Berrettininek rendelték meg az e-bike-ot, mert biztosak voltak benne, hogy ő fog nyerni. Sőt, miután Draper a fotósok kedvéért ráült a járműre, Grieder elmondta, ez legyen Berrettinié, és rendelnek egyet Drapernek is.

„Nagyon hisztek Matteóban, ami nem csoda, hiszen remek játékos, nehéz volt elképzelni, hogy nem ő nyer ma – mondta szerényen Draper.Még sosem láttam ilyen gépet, nem is tudom, tudnám-e vezetni. Hogy én is kapok egyet, és megmondhatom, milyen színű legyen? Teljesen fekete, mint Batmané!”

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik