A világelső lesz Marozsán Fábián következő ellenfele Halléban

Vágólapra másolva!
2024.06.18. 17:19
Sinner Marozsán ellen folytatja (Fotó: Getty Images)
A világelső olasz Jannik Sinner lesz Marozsán Fábián ellenfele a Halléban zajló, 2.2 millió euró (871.3 millió forint) összdíjazású füves pályás férfi tenisztorna nyolcaddöntőjében.

 

Az ausztrál nyílt bajnokság idei győztese az első fordulóban a holland Tallon Griekspoorral (27.) találkozott, és a nyitó játszmát két szettlabdáról, rövidítésben elveszítette. A folytatásban a tavaly Wimbledonban elődöntős Sinner a második felvonásban egyszer, a harmadikban pedig kétszer is elvette ellenfele adogatójátékát, így 2 óra 19 perc alatt nyert, s a nyolcaddöntőben Marozsánnal csap össze.

Az ATP-rangsorban 45. helyen álló magyar teniszező a nyitó körben hétfőn az orosz Roman Szafjullint győzte le 7:5, 4:6, 6:1-re.

A profi teniszezőket tömörítő és versenyeiket szervező ATP honlapján található lista szerint Jannik Sinner 2019 óta tartó profi pályafutása során nem sokszor találkozott magyar ellenféllel, ám ezen kevés alkalmak valahogy mindig jelentősre sikerültek. A karrierje első ATP-versenyén például éppen a magyar fővárosban szerepelt, s ilyenformán az első ATP Touron aratott főtáblás győzelme is a magyarokhoz kötődik, s nem csak azért, mert 2019-ben a 250-es besorolású Budapest Openen aratta, hanem azért is, mert éppen Valkusz Mátét múlta felül – aki a második szettet 6:0-ra megnyerte ellene (aki akkor 18 éves volt). Egy héttel később jött Sinner második magyar ellenfele: Balázs Attilát az ostravai Challenger-verseny első körében győzte le két játszmában. Rajtuk kívül csak Fucsovics Mártonnal találkozott a profik között: kétszer az akkori magyar éljátékos nyert ellene, kétszer ő diadalmaskodott, és volt egy összecsapásuk, amelyre Fucsovics nem állt ki. A magyar teniszező a 2020-as Australian Openen és egy évvel később Wimbledonban győzte le Sinnert, aki a két GS-torna között Szófiában vágott vissza, majd a tavalyi Australian Openen emlékezetes, ötszettes meccsen egyenlített, majd tavaly februárban Montpellier-ben lett volna az ez idáig utolsó meccse Sinnernek magyar teniszező ellen, de Fucsovics sérülés miatt visszalépett.

Ami viszont Sinner amatőr karrierjét illeti, még 2018 januárjában az ITF égisze alá tartozó Future-tornán találkozott Egyiptomban Marozsán Fábiánnal. Az akkor 16 és fél éves olasz már felnőttversenyeken szerepelve játszott a nála másfél évvel idősebb Marozsánnal, ám sok köszönete nem lehetett benne – bár az első játszmát megnyerte, a folytatásban a magyar már csak három játékot engedélyezett neki a Sarm es-Sejk-i selejtező második fordulójában.

ATP 500-AS TORNA, HALLE (2.2 millió euró, fű)
EGYES, 1. FORDULÓ (a nyolcaddöntőbe jutásért)
Sinner (olasz, 1.)–Griekspoor (holland) 6:7 (8–10), 6:3, 6:2

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik