Tenisz: Szabalenka indul Miamiban, új fejlemények Kolcov halálával kapcsolatban

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2024.03.21. 10:08
Arina Szabalenka (Fotó: Getty Images)
Konsztantyin Kolcov halála ellenére elindul a miami tenisztornán a kétszeres Australian Open-bajnok Arina Szabalenka, aki azt is elárulta, hogy egy ideje már nem volt együtt a korábbi jégkorongozóval. Mindeközben megszólalt Kolcov korábbi felesége is, aki úgy véli, hogy egykori párja nem lehetett öngyilkos.

„Felfoghatatlan ez a tragédia, összetört a szívem, még ha már nem is voltunk együtt” – írta a korábbi világelső Instagram-történetében, de megerősítette, hogy nem lép vissza a miami viadaltól.

A WTA-rangsorban második Szabalenka erőnyerő az első fordulóban, és a 64 között a spanyol Paula Badosa ellen kezd pénteken.

A 42 éves Konsztantyin Kolcov halálát – aki a miami St. Regis Bal Harbour Resort hotel 23. emeletéről zuhant le – a rendőrség öngyilkosságként könyvelte el, de az egykori hokis korábbi felesége, Julija Mihajlova kevés esélyt lát arra, hogy Kolcov szándékosan végzett volna magával.

„A legvalószínűbb forgatókönyv az, hogy részeg volt, sajnos számos hokisnak vannak alkoholproblémái. Konsztantyin szobájában üres italosüvegeket találtak, ráadásul a szoba rendelkezett egy erkéllyel is, amelyről kilátás nyílik az óceánra. A lényeg az, hogy valószínűleg maga sem tudta, mit csinál. Szerintem Konsztantyin nem akart öngyilkos lenni. Persze, az embernek bármi megfordul a fejében részegen, de nála semmilyen jel nem mutatott arra, hogy végezni akarna magával. Megvan nálam a régi számítógépe, tudom a jelszavait és beléptem a postaládájába. Innen tudom, hogy több helyen is lakást, valamint egy autót is bérelt, szóval semmilyen jel nem mutat öngyilkosságra” – mondta Julija Mihajlova a fehérorosz sajtónak, amelyet a Daily Mail szemlézett. A volt feleség hozzátette, hogy a rendőrség nem talált búcsúlevelet Kolcov szobájában, s már csak ezért sem lehet öngyilkosságként elkönyvelni a tragédiát. 

Ha segítségre van szüksége, a nap 24 órában hívhatja az ingyenes, anonim lelki elsősegély-szolgálatot a 116-123-as telefonszámon! Ha öngyilkossági szándéka van, hívja a 112-t! További segítséget talál ide kattintva. 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik