Marozsán Fábián újra Carlos Alcarazzal játszana

Vágólapra másolva!
2024.03.10. 13:28
Marozsán Fábián (Fotó: Getty Images)
A volt világelső Carlos Alcarazzal is összecsaphat a nyolcaddöntőben Marozsán Fábián az Indian Wells-i tenisztorna férfiversenyén.

A világranglistán 58. játékos a magyar szövetség közösségi oldalán azt írta, hogy először jár a kaliforniai sivatagban, és nagyon élvezi a pazar környezetet.

„Igazi teniszparadicsom, amelyet az ötödik Grand Slamként is szoktak emlegetni – mondta a 24 éves Marozsán, majd rátért második fordulós meccsére, melynek során a 24. helyen kiemelt chilei Nicolas Jarryt búcsúztatta 3:6, 7:5, 6:4-gyel. – Az ellenfelem a második szett közepéig nagyon jól játszott, aztán egy hosszú gémben visszabrékeltem, és amikor utána átnéztem a túloldalra, picit fáradtabbnak tűnt, mintha elment volna a kedve a játéktól. Próbáltam minél stabilabban ütni, és szép lassan sikerült megfordítanom a meccset.”

A Hajdúszoboszló SE sportolójára – aki az amerikai szupertorna egyetlen magyarja – a 32 között a világranglistán 65. brazil Thiago Seyboth Wild vár.

„A következő ellenfelem a selejtezőből jött, így már négy győzelme van, és legutóbb a 15. kiemelt Karen Hacsanovot verte simán. Remélem, ellenem azért már picit fáradtabb lesz” – jelentette ki Marozsán, aki egy újabb siker esetén a kétszeres Grand Slam-bajnok Carlos Alcarazzal is összecsaphat a 16 között.

„Már csak ezért is örülnék a győzelemnek, mert úgy összejöhetne egy visszavágó Alcarazzal” – utalt arra, hogy tavaly májusban, pályafutása eddigi csúcspontjaként óriási meglepetésre legyőzte Rómában a spanyol sztárt.

Marozsán és Seyboth Wild találkozója magyar idő szerint 19 órakor kezdődik Indian Wellsben.
 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik