Alcaraz Indian Wellsben vágott vissza Marozsán Fábiánnak

DOMONKOS BÁLINTDOMONKOS BÁLINT
Vágólapra másolva!
2024.03.12. 20:46
Marozsán Fábiánnak visszavágott Carlos Alcaraz a tavalyi, római vereségért (Fotó: Getty Images)
A kétszeres Grand Slam-győztes, világranglista-2. Carlos Alcaraz visszavágott Marozsán Fábiánnak a tavaly májusi római vereségért és címvédőként kétszettes győzelmet aratott az Indian Wellsben zajló kemény pályás torna nyolcaddöntőjében.

ÖSSZEFOGLALÓ

Fűthette a visszavágás vágya Carlos Alcarazt a tavalyi, római fiaskó után. A kétszeres GS-győztes spanyol ennek megfelelő magabiztossággal állt ki Marozsán Fábián elleni második meccsére az Indian Wells-i nyolcaddöntőben, ezzel szemben a világranglistán 58. helyen álló magyaron inkább feszültség volt látható.

A hajdúszoboszlói teniszező a mérkőzés elején saját adogatójátékainál még meg tudta nehezíteni riválisa dolgát, de 3:3 után már nem tudott mit kezdeni a nagyobb sebességgel játszó Alcarazzal, aki saját adogatása megnyerése mellett két brékkel nyerte meg 50 perc alatt 6:3-ra az első szettet.

Bár Marozsánnak nem volt veszítenivalója, ezt nem tudta a maga javára fordítani a második szettben, Alcaraz a magyar minden hibáját megbüntette. Amíg Marozsán egy gémet leszámítva csak saját szervajátékai során tudta megnehezíteni ellenfele dolgát, addig Alcaraz könnyedén hozta adogatásait, így a kétszeres GS-győztes kevesebb mint másfél óra alatt búcsúztatta magyar riválisát és jutott be a negyeddöntőbe.

ATP 1000-ES TORNA, INDIAN WELLS (kemény pálya, 9.5 millió dollár)
FÉRFI EGYES
NYOLCADDÖNTŐ
Carlos Alcaraz (spanyol, 2.)–Marozsán Fábián 6:3, 6:3 

A nyolcaddöntő első mérkőzésén Novak Djokovics búcsúja után újabb kiemelt számára ért véget a torna, a 11. helyen rangsorolt görög Sztefanosz Cicipasz ugyanis nagyon simán, mindössze 78 perc alatt kapott ki 6:2, 6:4-re a 32. kiemelt cseh Jirí Leheckától.

KORÁBBAN
Lehecka (cseh, 32.)–Cicipasz (görög, 11.) 6:2, 6:4

KÉSŐBB
22.30: Zverev (német, 6.)–De Minaur (ausztrál, 10.)
2.00: Shelton (amerikai, 16.)–Sinner (olasz, 3.)

Március 13., szerda, 19.00 után
Fritz (amerikai, 12.)–Rune (dán, 7.)
Medvegyev (orosz, 4.)–Dimitrov (bolgár, 13.)
Nardi (olasz)–Paul (amerikai, 17.)
Ruud (norvég, 9.)–Monfils (francia)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik