Marozsán Fábián és Fucsovics Márton is búcsúzott Dubaiban

MTI/B. D. K.MTI/B. D. K.
Vágólapra másolva!
2024.02.27. 13:32
Marozsán Fábián az első fordulóban esett ki (Fotó: Árvai Károly, archív)
Marozsán Fábián és Fucsovics Márton is kiesett az első fordulóban a dubai, 2.94 millió dollár (1.06 milliárd forint) összdíjazású kemény pályás férfi tenisztornán.

A világranglistán 59. játékos pályafutása során először játszott a nyolcadik kiemelt Alejandro Davidovichcsal (24.). A 24 éves spanyol volt már 21. is, és pályafutása csúcsaként negyeddöntőt vívott a 2021-es Roland Garroson. Marozsán Fábián legutóbbi öt mérkőzéséből csak egyet nyert meg, míg ellenfele az utóbbi két versenyén – Rotterdamban és Dohában – az első fordulóban búcsúzott.

A keddi csatában 3:3-ig mindketten stabilan hozták az adogatójátékokat, de ekkor az orosz származású Davidovich kihasználta első bréklabdáját, majd 3:5-nél ismét elvette a magyar játékos szerváját, és szettelőnybe került. A második játszma egy-egy bréket követően, 3:3-nál dőlt el, amikor Marozsán másodszor is el tudta venni a spanyol adogatását, és 1 óra 17 perc elteltével kiegyenlített. Az utolsó felvonás ismét az andalúziai teniszező fölényét hozta, aki 3:0-ra ellépett, és innen már nem engedte ki a kezéből a meccset. Az ellenfél csupán hat, Marozsán viszont 17 rontott ütést mutatott be a találkozón, amely 1 óra 42 percig tartott.

KÉSŐBB

Marozsán után Fucsovics Márton is az első fordulóban búcsúzott a tornától.

A 77. helyen álló magyar játékos két győzelemmel jutott fel a főtáblára a selejtezőből, és a 32 között Jirí Lehecka (36.) várt rá. A cseh játékos januárban első ATP-trófeáját szerezte meg Adelaide-ben, azóta viszont rendre csak az első vagy második fordulóig jutott.

Első találkozójukon a 22 éves rivális két, a nyíregyházi teniszező pedig öt bréklabdát hárított 4:4-ig, ekkor Fucsovics semmire elbukta a szerváját, és nemsokára a szettet is. A rutinos magyar azonban hamar összeszedte magát, és erőteljesen irányítva 4:1-re elhúzott, majd végigvitte előnyét, és másfél óra elteltével kiegyenlített. A döntő játszma 0:3-mal indult, de a 32 éves Fucsovics visszabrékelt, így jutottak el 5:6-ig, amikor a magyar válogatott erőssége semmire elvesztette a szerváját, s ezzel együtt a meccset is. A 2 óra 22 perces összecsapáson Lehecka 31 nyerő ütés mellett mindössze öt ki nem kényszerített hibát ejtett, míg Fucsovicsnál 19/17 volt az arány.

ATP-TORNA, DUBAI
1. FORDULÓ (a 16 közé jutásért)
Alejandro Davidovich (spanyol, 8.)–Marozsán Fábián 6:3, 4:6, 6:1
Jirí Lehecka (cseh)–Fucsovics Márton 6:4, 3:6, 7:5

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik