Davis-kupa: Dominik Köpferrel teljes a vendégcsapat

Vágólapra másolva!
2024.01.23. 11:24
Dominik Koepferrel lett teljes a magyarok elleni Davis-kupa-mérkőzésre készülő német férfi teniszválogatott (Fotó: Getty Images)
Dominik Köpferrel teljessé vált a vendég németek teniszcsapata a jövő hétvégi, tatabányai Davis Kupa-selejtezőre.

A német szövetség kedden közölte, hogy Michael Kohlmann kapitány a 29 éves játékost is nevezte a találkozóra. Korábban az Australian Openen negyeddöntős, olimpiai bajnok Alexander Zverev mellett Jan-Lennard Struff, a párosspecialista Kevin Krawietz és Tim Pütz került a keretbe.

Köpfer az AO-n egyesben az 1. fordulóban búcsúzott – éppen Zverevtől kapott ki –, párosban viszont még versenyben van, Yannick Hanfmann oldalán negyeddöntős, akárcsak Krawietz és Pütz duója.

Magyar részről Nagy Zoltán kapitány Fucsovics Mártont, Marozsán Fábiánt, Piros Zsombort, Valkusz Mátét és Füle Mátyást nevezte az összecsapásra, melyre már minden jegy elkelt.

Németország eddig háromszor (1988, 1989, 1993) ért a csúcsra a Davis-kupában. Magyarországon legutóbb 1978-ban játszott a két válogatott, akkor a mieink 3:2-re nyertek Taróczy Balázs vezérletével. Öt évvel ezelőtt Frankfurtban a németek győztek, akik összesítésben 4–2-re vezetnek.

A jövő péntek-szombati, tatabányai párharc győztese továbbjut a finálé 16 csapatos csoportkörébe, a vesztes osztályozót vív ősszel.

A DAVIS-KUPA PROGRAMJA, TATABÁNYA
Február 2., péntek
14.45: nyitóünnepség
15.00: két egyéni mérkőzés
Február 3., szombat:
13.00: egy páros és két lehetséges egyéni mérkőzés

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik