Australian Open: Zverev döntő szett rövidítésben jutott a legjobb nyolc közé

T. Z.T. Z.
Vágólapra másolva!
2024.01.22. 09:48
2024 Australian Open - Day 9
Alexander Zverev nagy csatában harcolta ki a továbbjutást (Fotó: Getty Images)
A férfiaknál Alexander Zverev, Danyiil Medvegyev, és Hubert Hurkacz is bejutott a negyeddöntőbe az Ausztrál nyílt teniszbajnokságon. A nőknél meglepetésre továbbjutott Dajana Jasztremszka.

A nap alighanem legnagyobb érdeklődéssel várt meccsét két kiemelt játékos, a német Alexander Zverev és a brit Cameron Norrie játszotta Melbourne-ben az esti programban. Zverev kezdte jobban a meccset,  7:5-re be is húzta az első játszmát, majd Norrie 6:3-mal egyenlített. A harmadik szett megint Zverev számára alakult jobban, és a negyedikben is megvoltak a lehetőségek a német előtt, hogy hamarabb lezárja a meccset, ám nem tette, és a lelkes Norrie kiharcolta a döntő játszmát.

Az ötödik játszmában Zverev lépéselőnybe kerülhetett volna, Norrie többször is bajba került, de mindenhonnan visszaküzdötte magát. Norrie annyira jól tartotta magát, hogy 5:4-nél és 6:5-nél Zverevnek kétszer is a meccsben maradásért kellett adogatnia. A német mind a kétszer megoldotta, vagyis következhetett a döntő szett rövidítése, amelyben Zverev rögtön minibrékkel kezdett. Az ezt követő labdamenetekben egymás hibáiból éltek a játékosok, Norrie két könnyűnek tűnő ejtést elrontott, majd elhibázott egy nehéz ütést a hálónál, s ütött egy kettős hibát is – így Zverev 7–2-re meglépett, tripla minibrékje volt tehát a németnek, aki ezután saját adogatását is hozta.

8–2 után Norrie már nem tudott visszajönni a meccsbe, Zverev hat meccslabdához jutott és innen nem engedte ki kezéből a győzelmet. A német játékos második döntő szettes rövidítését nyerte meg Ausztráliában, és a legjobb nyolc között a Carlos Alcaraz–Miomir Kecmanovics meccs győztesével találkozik. 

Medvegyev és Hurkacz is továbbjutott 

A harmadik helyen kiemelt orosz Danyiil Medvegyevnek már akadtak nehézségei az idei Australian Openen, most azonban alapvetően könnyebb dolga volt. A portugál Nuno Borges az első két szettet elbukta – a másodikat nagyon szoros küzdelemben, rövidítésben – s bár a harmadik játszmát behúzta, a negyedikben már nem volt esélye, így Medvegyev négy játszmában jutott a negyeddöntőbe. 

A kilencedik helyen rangsorolt lengyel Hubert Hurkacz is továbbjutott, miután az első két szettet egyaránt rövidítésben húzta be, a harmadikban pedig 6:4-re múlta felül szabadkártyás francia ellenfelét, Arthur Cazaux-t. A két versenyző, azaz Medvegyev és Hurkacz a legjobb nyolc között egymás ellen találkozik majd.

A nőknél meglepetés született, az ukrán Dajana Jasztremszka ugyanis két játszmában búcsúztatta a 18. helyen kiemelt fehérorosz Viktorija Azarenkát.

AUSTRALIAN OPEN, MELBOURNE (kemény pálya, 86 500 000 ausztrál dollár)
FÉRFI EGYES
NYOLCADDÖNTŐ
A. Zverev (német, 6.)–Norrie (brit, 19.) 7:5, 3:6, 6:4, 4:6, 7:6
Medvegyev (orosz, 3.)–Borges (portugál) 6:3, 7:6, 5:7, 6:1
Hurkacz (lengyel, 9.)–Cazaux (francia) 7:6, 7:6, 6:4
Djokovics (szerb, 1.)–Mannarino (francia, 20.) 6:0, 6:0, 6:3
Fritz (amerikai, 12.)–Cicipasz (görög, 7.) 7:6, 5:7, 6:3, 6:3
Sinner (olasz, 4.)–Hacsanov (orosz, 15.) 6:4, 7:5, 6:3
Rubljov (orosz, 5.)–De Minaur (ausztrál, 10.) 6:4, 6:7, 6:7, 6:3, 6:0
KÉSŐBB
Alcaraz (spanyol, 1.)–Kecmanovics (szerb)

NŐI EGYES
NYOLCADDÖNTŐ
Jasztremszka (ukrán)–Azarenka (fehérorosz, 18.) 7:6, 6:4
Szabalenka (fehérorosz, 2.)–Anisimova (amerikai) 6:3, 6:2
Gauff (amerikai, 4.)–Frech (lengyel) 6:1, 6:2
Kosztyuk (ukrán)–Tyimofejeva (orosz) 6:2, 6:1
Krejcíková (cseh, 9.)–Andrejeva (orosz) 4:6, 6:3, 6:2
KÉSŐBB
Paolini (olasz, 26.)–Kalinszkaja (orosz)
Nosková (cseh)–Szvitolina (ukrán, 19.)
Cseng (kínai, 12.)–Dodin (francia)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik