Tenisz: nem volt sima, de Djokovics nyert Hurkacz ellen az ATP-vb-n

SZ. R.SZ. R.
Vágólapra másolva!
2023.11.16. 17:44
null
Djokovics nyert Hurkacz ellen az ATP-világbajnokságon (Fotó: AFP)
A világelső szerb Novak Djokovics némi nehézségek után győzött a lengyel Hubert Hurkacz ellen az utolsó csoportmérkőzésén a világbajnokságon.

 

Győzelmi kényszerben lépett pályára a világelső, hetedik világbajnoki sikerét űző-hajtó szerb Novak Djokovics Hubert Hurkacz (ATP-9.) ellen Torinóban a Zöld-csoport harmadik fordulójába, miután a második körben megszakadt 19 meccses győzelmi sorozata a hazai pályán ütögető Jannik Sinner (4.) ellen. A lengyel játékos még sosem nyert mérkőzést vb-ken, 2021-ben alanyi jogon szerepelt Torinóban, de mindhárom párharcát elbukta – valamint hat közös találkozón sosem győzte le Djokovicsot.

A kétszeres mestertorna-győztes Hurkacz mintegy az esélytelenek nyugalmával (egy meccsen esélyen nem lévén a továbbjutásra) nagy csatára késztette Djokovicsot. A végig adogatófölényt hozó első játszma rövidítéssel zárult, melyben Hurkacz rontásainak is köszönhetően simán Djokovics nyert, a második felvonás közepi lengyel break viszont egyenlítéshez vezetett (2:2-ig nem is volt breaklabda a párharcon, majd Hurkacz rögtön háromhoz jutott, a találkozó későbbi részében ötöt is hárított, rendre ászokkal). A harmadik felvonásban Djokovics vette el ellenfele adogatását 1:1-nél, innen pedig Hurkacz már nem volt képes visszajönni, nem is nyert már játékot a továbbiakban.

Rafael Nadal továbbra is vissza akar térni
„Ha valami újat szeretnének hallani: őszintén hiszem, hogy visszatérek a versenyzéshez – mondta a 22-szeres Grand Slam-győztes spanyol Rafael Nadal egy, a Clinica del Tenisen tartott rendezvényen. Az intézményt a teniszező orvosa, dr. Ángel Ruiz Cotorro működteti. – Egyelőre nem tudom, mikor és hol, de jól alakulnak a dolgok. (...) Nehéz lesz újból magas szinten játszani, de ha nem álmodnék róla, nem dolgoznék érte hosszú hónapok óta. Novak Djokovicsot bizonyára nem érem utol Grand Slam-győzelmekben, de esélyt akarok adni magamnak, hogy élvezzem a játékot.”

TENISZ
ATP-VILÁGBAJNOKSÁG, TORINO (15 000 000 dollár, kemény pálya)
EGYES, CSOPORTKÖR
2. FORDULÓ, PIROS CSOPORT

Medvegyev (orosz, 3. kiemelt)–Zverev (német, 7.) 7:6, 6:4.
3. FORDULÓ, ZÖLD-CSOPORT
Djokovics (szerb, 1.)–Hurkacz (lengyel, 9.) 7:6, 4:6, 6:1
Sinner (olasz, 4.)–Rune (dán, 10.) 6:2, 5:7, 6:4

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik