US Open: Alcaraz Zverevet könnyedén kiejtve elődöntős

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2023.09.07. 07:02
null
Carlos Alcaraznak Alexander Zverev sem jelentett akadályt (Fotó: Getty Images)
Bár a harmadik játszma elején kissé megingott, simán, 6:3, 6:2, 6:4-re legyőzte a 12. kiemelt német Alexander Zverevet a jelenlegi világelső spanyol Carlos Alcaraz az amerikai nyílt teniszbajnokság, a US Open negyeddöntőjében, így az első kiemelt a döntőbe jutásért az orosz Danyiil Medvegyevvel csap össze. Női egyesben búcsúzott a kilencedik kiemelt wimbledoni bajnok cseh Markéta Vondrousová, akit a 17. helyen rangsorolt amerikai Madison Keys búcsúztatott viszonylag könnyedén.

Alexander Zverevnek nem volt esélye Carlos Alcaraz ellen, aki kiváló szervajátéka mellett fogadóként is villogott. A spanyol az első szettben még csak egyszer, a másodikban már kétszer brékelt, így kényelmes előnybe került.

A harmadik játszma elején Alcaraznak bréklabdája is volt, de a német végül tartotta magát, a spanyol pedig 4:4 után tudta elvenni ellenfele szerváit, sajátját pedig könnyedén hozva nyert végül 6:3, 6:2, 6:4-re és jutott elődöntőbe, ahol a harmadik helyen kiemelt orosz Danyiil Medvegyevvel csap össze.

A világranglista éléről jövő hétfőn lecsúszó Alcaraz a US Openen eddig csak egy szettet bukott – a 32 közé jutásért a brit Daniel Evans ellen.

A spanyol mellett két korábbi győztes, Novak Djokovics (2018) és Danyiil Medvegyev (2021) is nyert már New Yorkban – így három egykori bajnok is ott van a legjobb négy között.



A MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA



A női egyes utolsó negyeddöntőjén a kilencedik kiemelt wimbledoni bajnok cseh Markéta Vondrousová finoman fogalmazva sem kezdte jól a Madison Keys elleni meccsét, hiszen az amerikai első három adogatójátéka mellett kétszer brékelt, majd első két játszmalabdáját még nem, de a harmadikat már kihasználta, és 6:1-re nyerte a felvonást.

A második szettben bár valamelyest kiegyenlítettebbé vált a játék, Vondrousová hibázott valamivel többet, ez pedig elég volt Keysnek, hogy 4:4 után brékeljen, és 6:1, 6:4-es sikerrel jusson a legjobb négy közé, ahol a második kiemelt – és Iga Swiatek búcsújával első számú favorittá előlépő – Arina Szabalenkával vív meg.

A MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA



TENISZ
US OPEN, NEW YORK ((65 millió dollár, kemény pálya)
FÉRFI EGYES, NEGYEDDÖNTŐ

Alcaraz (spanyol, 1.)–Zverev (német, 12.) 6:3, 6:2, 6:4
NŐI EGYES, NEGYEDDÖNTŐ
Keys (amerikai, 17.)–Vondrousová (cseh, 9.) 6:1, 6:4

AZ ELŐDÖNTŐ PÁROSÍTÁSAI
FÉRFI EGYES
Szeptember 9.
21.00:
Alcaraz (spanyol, 1.)–Medvegyev (orosz, 3.)
21.00: Shelton (amerikai)–Djokovics (szerb, 2.)
NŐI EGYES
Szeptember 9.
1.00:
Gauff (amerikai, 6.)–Muchová (cseh, 10.)
2.30: Keys (amerikai, 17.)–Szabalenka (fehérorosz, 2.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik