Tenisz: Udvardy Panna óriási fordítással győzött Oszakában

Vágólapra másolva!
2023.09.12. 07:40
null
Udvardy 184 percen át küzdött a győzelemért – sikerrel! (Fotó: Getty Images)
A japán Oszakában zajló 250-es besorolású női tenisztorna 1. fordulójában a világranglista 126. helyén álló Udvardy Panna két meccslabdát hárítva a döntő szett rövidítésében győzte le a 48. helyen rangsorolt, a viadalon második kiemelt német Tatjana Mariát, s került a legjobb 16 közé.

Ugyan a párosban az első körben búcsúzó magyar lány szerezte az első pontot, ez nem jelentett jó kezdést, mert az első adogatójátékát elvesztette német ellenfelével szemben, s a jóval rutinosabb, 36 éves Maria már nem is engedte ki a kezéből az első szettet.

A második felvonásban aztán záporoztak a fogadóelőnyök a német oldalán – legalábbis az elsőhöz képest, amikor kettőből kettőt is kihasznált –, ám most ötből semmi volt a mérlege négy játék után. Aztán jött Udvardy és első bréklabdájával előnybe került, majd 5:4-es előnynél három bréklabda hárítása után hatodik játszmalabdájából egyenlített a 64 percig tartó második szett megnyerésével.

A döntő játszma első négy játékára már túlestek mindketten fogadóként és adogatóként egy-egy játéknyerésen, és innen mind a ketten hozták a saját adogatásukat. Maria 6:5-ös vezetésénél fogadóként két meccslabdához jutott, ám ezeket Udvardy hárította, így jöhetett a döntő rövidítés. Ebben pedig úgy tűnt, Maria nem ismer kegyelmet, pillanatok alatt 3–0-s vezetésre tett szert, aztán egy-egy újabb minibrék után 5–2-nél beütött a krach – legalábbis a német szempontjából: egy fonák után fájdalmas arccal szisszent fel, s a bokájához kapott. Az utolsó pontokat már sántikálva játszotta le, Udvardy ugyanis sorozatban öt pontot nyerve végül legyőzte Mariát.

Udvardy tehát megnyerte a 3 óra 4 perces mérkőzést s így bejutott a legjobb 16 közé, ahol a selejtezőből induló holland Arianne Hartonóval találkozik, miután közel két és fél órás szintén döntő játszmás meccsen legyőzte a japán Doi Miszakit.

„Nagyon hosszú meccs volt, nem is volt könnyű, és nagyon elfáradtam, úgyhogy most nagyon boldog vagyok, hogy nyertem. Élvezem, hogy itt lehetek Japánban. A múlt héten Tokióban játszottam, most Oszakában, ott is, itt is nagyszerű hangulatot teremtettek a szurkolók a lelátón, köszönöm szépen mindenkinek” – mondta Udvardy a győzelem után még a pálya szélén.

WTA 250-ES TORNA, OSZAKA (259 603 dollár, kemény pálya)
EGYES, 1. FORDULÓ (a 16 közé jutásért)
Udvardy Panna–Tatjana Maria (német, 2.) 2:6, 6:4, 7:6 (7–5)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik