Tenisz: Sinner és Pegula diadalmaskodott Kanadában

Vágólapra másolva!
2023.08.14. 10:53
null
Sinner simán nyert Torontóban (Fotó: AFP)
Jannik Sinner és Jessica Pegula nyerte meg a Torontóban, illetve Montrealban rendezett 1000-es besorolású kemény pályás tenisztornát.

A férfiaknál Torontóban a 21 éves Sinner pályafutása során először – és Fabio Fognini 2019-es monacói sikere után második olaszként – diadalmaskodott kiemelt versenyen, miután a döntőben másfél óra alatt 6:4, 6:1-re legyőzte az ausztrál Alex de Minaurt. A dél-tiroli játékos nyolcadik trófeáját gyűjtötte be, és karriercsúcsát megjavítva a hatodik helyre jött fel a világranglistán.

A női rangsorban harmadik amerikai Pegula csupán egy gémet vesztett Ljudmila Szamszonova ellen a 49 perces montreali fináléban (6:1, 6:0). Orosz riválisa – aki 18. a WTA-ranglistán – korábban két Grand Slam-bajnokot is búcsúztatott: a fehérorosz Arina Szabalenkát és a kazah Jelena Ribakinát. Az elődöntőben a világelső Iga Swiateket megverő Pegula – akinek milliárdos szülei az NFL-es Buffalo Bills és az NHL-es Buffalo Sabres tulajdonosai – pályafutása harmadik trófeáját szerezte meg.

A két kanadai város évente váltogatva rendezi meg a férfi és női mesterversenyt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik