Wimbledon: Djokovics nyolcadszor vagy Alcaraz először – jön az év meccse?

Vágólapra másolva!
2023.07.16. 09:10
null
Alcaraz vagy Djokovics? A jövő vagy a jelen? – jön az év egyik legvártabb meccse (Fotó: Getty Images)
Novak Djokovics vagy Carlos Alcaraz. A veterán rekorder vagy az ifjú trónkövetelő. A wimbledoni férfi egyes döntője amellett, hogy a bajnokság végső nyerteséről határoz, talán olyan értelemben is fontos lehet, hogy megtudjuk, még mindig a szerb klasszis a mezőny legjobbja vagy már átvette a helyét a spanyol világelső?

 

Novak Djokovics a huszonnegyedik, Carlos Alcaraz a második majorsikerére készül. Előbbi eddig mindkét naptári GS-tornát megnyerte (Australian Open, Roland Garros), utóbbi pedig az említett tornákat megelőző US Opent húzta be, még 2022 őszén.

A szerb klasszis sorozatban az ötödik wimbledoni tornagyőzelmét szerezheti meg, összesítésben a nyolcadikat, míg Alcaraz pedig visszavághat a Roland Garrosért, ahol lába begörcsölése miatt nem tudta teljes mértékben megnehezíteni Djokovics dolgát a torna elődöntőjében (négy szettben nyert a szerb.)

Összességében nem meglepő, hogy megállíthatatlanok voltak ez idáig a tornán, de mégis: 18 nyertes szett mellett mindketten csak kettő-kettőt vesztettek el. Ha a naptári évet nézzük, Djokovics már négy vereségnél jár (igaz, egyiket sem Grand Slam-tornán szedte össze), míg Alcaraz háromnál – abból egyet Rómában, Marozsán Fábián ellen szedett össze...

Vasárnap délután háromtól minden kiderül – az biztos: ha külső körülmény nem akadályozza egyik topjátékost sem, akkor kiélezett küzdelemre számíthat a nagyérdemű, az ötszettes összecsapás sem lenne meglepetés, sőt...

TENISZ
WIMBLEDON
15.00:
férfi egyes, döntő, Djokovics–Alcaraz(Tv: Eurosport2) – élőben az NSO-n!


 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik