Fucsovics a második felvonást is megnyerte, ott van a 64 között Wimbledonban

Vágólapra másolva!
2023.07.05. 19:56
null
Fucsovics Márton szett- és brékelőnyből folytatja (Fotó: AFP)
Szerda este folytatta Fucsovics Márton a kedd délután eső miatt félbeszakadt első fordulós mérkőzését a 28. kiemelt holland Tallon Griekspoor ellen a wimbledoni füves pályás Grand Slam-tornán, és a bő egy órán át tartó második felvonást is megnyerte: 6:4, 6:2, 6:4-gyel küldte haza a hollandot, bejutva a legjobb 64 közé, ahol az amerikai Marcos Giron lesz az ellenfele.

WIMBLEDON (44.7 millió angol font, fű)
FÉRFI EGYES
1. FORDULÓ (a 64 közé jutásért)
Fucsovics Márton–Tallon Griekspoor (holland, 28.) 6:4, 6:2, 6:4

ÖSSZEFOGLALÓ

Mint ismert, kedden szinte a teljes játéknapot törölték azt követően, hogy bő egy óra játék után egész nap esett az eső Wimbledonban, s a már elkezdett mérkőzéseket szerdára helyezték át. Így került a szerdai programba Fucsovics Márton Tallon Griekspoor elleni mérkőzése is, mégpedig a 15-ös pálya negyedik találkozójaként, s miután a szerdai program az eső miatt közel háromórás csúszással kezdődött, benne volt a pakliban, hogy ma sem ér véget. Ez végül nem történt meg, ám két még versenyben lévő női játékosunk nem volt ilyen szerencsés: Fucsovics meccsének kezdése előtt röviddel a szervezők törölték a magyar fiú meccse utánra kiírt találkozót, amelyen Gálfi Dalma játszott volna Linda Nosková ellen, s miután Fucsovics már elkezdte a játékot, kiderült, Bondár Anna sem játszik ma eggyel arrébb, a 14-es pályán.

Ami viszont Fucsovicsot illeti: 6:4, 3:1-es állásról, vagyis a magyar éljátékos szett- és brékelőnyből folytatta, a 4. játszmában Griekspoor adogatása mellett 40:40-ről, s miután az első két pontot megnyerte, rögtön dupla brékelőnybe került. Ezzel gyakorlatilag el is vette a holland kedvét a továbbiaktól, s alig negyedórával a kezdés után már be is húzta 6:2-vel a második játszmát.

A harmadik játszmában sokáig stabilan hozták mindketten adogatójátékaikat, bréklabdát sem láthatott a szép számú közönség. Azt viszont igen, hogy Griekspoor egy tenyeres után elcsúszik, majd a hatodik játék előtt ápolást kér. A játszmában mindenesetre először a holland jutott fogadóelőnyhöz, de nem tudott vele élni, nem úgy 4:4-nél Fucsovics, aki második lehetőségét ki is használta, majd gyorsan mögé tette a saját adogatását is. Ami azt jelentette, hogy 6:4-re megnyerte a harmadik játszmát, s ezzel a mérkőzést is – 2021 óta ez volt az első sikere Wimbledonban.

A legjobb 64 között Marcos Giron vár Fucsovicsra; az amerikaival eddig egyszer, a tavalyi Miami Openen találkozott, s két játszmában legyőzte.

NŐI EGYES
1. FORDULÓ (a 64 közé jutásért)

Bondár Anna–Bianca Andreescu (kanadai) – törölve
Gálfi Dalma–Linda Nosková (cseh) – törölve

A modul betöltése eltarthat néhány másodpercig.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik