Tenisz: Gálfi Dalma szettelőnyről kapott ki Madridban

Vágólapra másolva!
2023.04.26. 13:26
null
Gálfi elköszönt a madridi egyestől (Fotó: Getty Images)
A Madridban zajló 7.65 millió dollár összdíjazású salakpályás női tenisztorna első fordulójában a világranglistán 93. helyen álló Gálfi Dalma az első játszmát megnyerte a rangsorban 69. amerikai Caty McNally ellen, ám a folytatásban 21 éves ellenfele fordítani tudott, és döntő szettben legyőzte a magyar lányt.

Gálfi Dalma a madridi tornától visszalépő cseh Katerina Siniaková helyére lépve került a főtáblára, és az amerikai Caty McNally – aki a szintén visszalépő cseh Karolína Plísková helyett szerepelt a 96-os táblán – ellen az első játszmában kimondottan biztatóan játszott, rászolgálva a lehetőségre. Bár az első adogatásánál két bréklabdát is hárítania kellett, a folytatásban stabilizálta szervajátékát, majd 4:4-nél brékelte ellenfelét, és gyorsan le is zárta a szettet (6:4).

A második játszma azonban rémesen indult a magyar lánynak, egymás után vesztette el a labdameneteket s a szervajátékait. Adogatóként Gálfi mindössze hét pontot szerzett az így is 31 percig tartó második felvonás során, amelyet McNally 6:0-ra nyert meg.

A harmadik játszmára a magyar lány feljavult valamelyest, előbb sorozatban hét elvesztett játék után újra feliratkozott a táblára, majd brékelőnybe került, amit viszont rögtön utána le is adott, ráadásul a 21 éves amerikai 4:3-as vezetésénél ismét elvette Gálfi szerváját, és második meccslabdáját kihasználva megnyerte a két óra nyolc percig tartó mérkőzést, így bejutott a legjobb 64 közé.

WTA-TORNA, MADRID (7.65 millió dollár, salak)
1. FORDULÓ (a 64 közé jutásért)
Caty McNally (amerikai)–Gálfi Dalma 4:6, 6:0, 6:3

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik