Tenisz: mégsem annyira súlyos Udvardy Panna sérülése

M. I. P.M. I. P.
Vágólapra másolva!
2023.03.01. 08:06
null
Mégsem akkora a baj, mint sejteni lehetett (Fotó: Getty Images)
Az első vizsgálatok után még arról számoltunk be, hogy csontrepedése mellett több bokaszalagja is elszakadt Udvardy Pannának, az alaposabb vizsgálatok után kiderült, szerencsére ennél enyhébb sérüléseket szenvedett, s a várt fél év helyett csupán háron hónap kihagyás vár rá.

Bár az első két, Mexikóban elvégzett vizsgálat azt mutatta, hogy több szalag is elszakadt Udvardy Panna bokájában, valamint csontrepedése is lett, miután a múlt heti méridai tornán egy rossz mozdulat után kifordult a jobb bokája Magda Linette elleni mérkőzésén, kiderült, hogy mégsem olyan súlyos a sérülése.

Floridában újra megvizsgálták, és úgy néz ki, egy szalagja teljesen, egy pedig részlegesen szakadt, csontrepedése pedig nincs.

Az Egyesült Államokban arról tájékoztatták a hétfőtől a világranglista 85. helyére felugró játékost, hogy már nem a műtét az elsődleges megoldás ilyen sérülések esetén, így már el is kezdte rehabilitációját.

Ha minden rendben megy, nagyjából 12 hetes kihagyás vár Udvardyra, akinek egyetlen eseményről, a marbellai WTA 125-ös tornáról vannak megvédendő pontjai, s mindössze 18-at veszít emiatt, így bízhat benne, hogy a három hónapos kényszerszünet ellenére is ott lehet a Roland Garros és a wimbledoni bajnokság főtábláján is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik