Tenisz: Djokovics nem kapott felmentést, kihagyja Indian Wellst

Vágólapra másolva!
2023.03.06. 09:22
null
Maradhat a dekoráció az Indian Wells-i torna kerítésén 2022 után 2023-ban is – Djokovics idén is hiányzik a tornáról (Fotó: Getty Images)
Mint beszámoltunk róla, Novak Djokovics különleges beutazási engedélyért folyamodott az Egyesült Államok hatóságaihoz, hogy oltatlansága ellenére is el tudjon indulni az Indian Wells-i és a miami tenisztornán. Ugyanakkor előbbi versenytől a hétfői sorsolás előtt egy nappal visszavonta nevezését a szerb világelső – számolt be róla a torna szervezőbizottsága.

„A világranglistát vezető versenyünkön elsőként kiemelt Novak Djokovics visszalépett tornától, helyette a grúz Nikoloz Baszilasvili kapott helyet a főtáblán” – idézte az ESPN a szervezők rövid közleményét.

Amelyből tehát nem derül ki, hogy a 35 éves szerb világsztár miért marad távol a versenytől, ám a történtek fényében szinte biztosan azért, mert nincs beoltva a koronavírus ellen. Hogy nem kapta meg a február közepén beadott külön engedélyt az oltatlanul történő beutazásra, arról Florida állam szenátorának Twitter-bejegyzése is tanúskodik.

„Arról értesültünk, hogy Novak Djokovics nem kapta meg a különleges beutazási engedélyt, ezért arra kérjük Joe Biden elnök urat, hogy változtassa meg a Belbiztonsági Minisztérium döntését” – írta Rick Scott szenátor a közösségi oldalán.

Djokovics 2019 óta nem vett részt a két 1000-es kategóriájú, márciusi és egyaránt másfél hetes amerikai versenyen.

Az Egyesült Államokban jelenleg május 11-ig érvényes szabály szerint csak beoltott külföldiek léphetnek az ország területére, ám Djokovics évek óta nem hajlandó beoltatni magát. A legnagyobb botránya ebből a tavalyi Australian Open előtt volt, amikor még a torna kezdete előtt kiutasították Ausztráliából, miután előzőleg már megkapta az engedélyt, s a tavalyi US Opent is oltatlansága miatt hagyta ki.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik