Tenisz: súlyos sérülés – hosszú kihagyás várhat Udvardyra

M. I. P.M. I. P.
Vágólapra másolva!
2023.02.26. 07:31
null
Hosszú kihagyás várhat Udvardy Pannára (Fotó: Getty Images)
Felemásra sikerült a hét az Udvardy családnak, ugyanis míg a 17 éves Luca karrierje első profi tornagyőzelmét szerezte párosban a Sarm es-Sejk-i ITF-tornán, a top százas Pannáról kiderült, nem csak csontrepedése van a mexikói Méridában zajló WTA 250-es, kemény pályás torna második fordulójában Magda Linette elleni mérkőzésén elszenvedett pénteki súlyos sérülése után.

 

Udvardy Pannának hasonlóan fordult ki a jobb bokája, mint tavaly az olimpiai bajnok német Alexander Zverevnek a Roland Garroson, s a röntgen után be is gipszelték világranglista-91. játékosunk lábát. Azóta az MR-vizsgálat alapján kiderült: bokaszalag-szakadása is van, ám végleges diagnózist még nem tudtak felállítani az orvosok.

Udvardy szombaton Floridába utazott, ahol további vizsgálatok várnak rá. Egyelőre azt sem tudni, pontosan milyen hosszú kihagyás vár a 24 éves teniszezőre, ám abból kiindulva, hogy Zverev júniusi sérülését követően fél év elteltével lépett újra pályára, valószínűleg a magyar lánynál is hónapokig tart majd a rehabilitáció – állapotáról kedden várható további információ.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik