Australian Open: Udvardy Panna agresszív játékkal megverheti Osoriót

GYŐRI FERENCGYŐRI FERENC
Vágólapra másolva!
2023.01.15. 13:27
null
Udvardy Panna nagyon bizakodó az egyes mérkőzése előtt (Fotó: Kovács Péter, archív)
Világranglista-89. játékosunk Aliona Bolsova Zadoinovval párosozik majd Melbourne-ben, és nagyon bizakodó az egyes mérkőzése előtt.

– Nagyon felborította a programját, hogy szombaton még döntőt játszott párosban a hobarti tornán?
– Igazából nem annyira, jó volt meccseket játszani – mondta a Nemzeti Sport érdeklődésére Udvardy Panna, aki magyar idő szerint nem előbb, mint hétfő reggel öt órakor kezdi szereplését az Australian Openen. – Sajnos az egyéni nem sikerült annyira, a kvalifikáció második körében kiestem, szóval jó volt úgy utazni Melbourne-be, hogy ilyen sokáig jutottunk párosban, mert a meccs teljesen más, mint az edzés.

– Helyben találták ki, hogy neveznek Viktorija Golubiccsal?
– Igen, úgy volt, hogy Majar Seriffel indulok, de két nappal a párosverseny kezdete előtt mondta, hogy sérült, inkább nem vállalja a szereplést. Úgyhogy megtaláltuk egymást Vikivel, jól jött ez így ki, és a jövőre nézve is jók lehetünk együtt.

– Párosban eddig mindhárom WTA-tornadöntőjét elveszítette, bánkódik emiatt?
– Mindig úgy megyek neki a versenynek, hogy szeretném megnyerni, ám ezúttal nem számítottam ilyen jó eredményre. Mindegyik WTA-döntőben remek partnerek ellen játszottunk, most Siegemunddal és Flipkensszel, előbbi Grand Slam-győztes. Tudtuk, hogy nem lesz egyszerű, ha kicsit jobban játszunk, meg is lehetett volna a győzelem, de így is nagyszerű meccs volt, egyáltalán nem bánkódom miatta.

– Golubiccsal játszik az Australian Openen is?
– Nem, ott Aliona Bolsova Zadoinovval, vele még nem, csak ellene játszottam korábban. Próbálok több játékossal is együttműködni, hogy olyan párt találjak, akivel rendszeresen tudok szerepelni. Viki már biztos pontnak tűnik, meglátjuk, Bolsovával hogy működünk együtt, remélem, hasonló lesz az összhang.

– Jó formában érzi magát az év első Grand Slam-tornája előtt?
– A páros nagyon sok önbizalmat adott, a hét elején próbáltam megszokni a szeles, néha melegebb, néha hidegebb időt, Melbourne-ben kicsit más lesz. Megszoktam, milyen megint éles meccseken pályára lépni, jól érzem magam játék közben. Vasárnap már edzhettem egyet az Australian Open helyszínén, hogy hozzászokjak a borításhoz.

– Camila Osorio lesz az első ellenfele, milyen stílusú játékos ő?
– Játszottam már ellene, nagyon bizakodó vagyok, remélem, sikerül győznöm. Osorio erőssége, hogy nagyon jól variálja a játékot, néha ritmustalanul nyeseget, feldobja a labdát, megüti, nem lesz egyszerű meccs. Jól mozog, minden labdát visszaad, nem lesznek könnyű hibái. Agresszív játékkal meg tudom verni, de arra is figyelnem kell, hogy ne legyek túl agresszív, várjam meg, amikor be lehet fejezni a pontot. Mostanában nem versenyzett, ez is jó nekem, Hobartban sérülés miatt kihúzta magát a listáról – jó meccs lesz, amit a formám ismeretében meg is nyerhetek.

– Motiválja, hogy a világelső Iga Swiatekkel találkozhatna a második körben?
– Igen, mindig különlegessége a Grand Slameknek, hogy már az első, második körben olyanokkal lehet találkozni, akik az élvonalban vannak. Egyelőre az első fordulóra koncentrálok, az sem könnyű, ha sikerül túljutnom Osorión, akkor nagy motivációval megyek ki Swiatek ellen, és hatalmas élmény lesz a mérkőzés.

– Hogy van a húga, Luca, képes lesz a juniorverseny rajtjáig összeszedni magát fizikailag?
– A traralgoni versenye előtt ételmérgezést kapott a játékosoknak rendezett vacsoraesten, nagyon rosszul lett, kórházba került, de már sokkal jobban érzi magát, játszott is párosban. Kell még egy-két nap, hogy teljesen visszanyerje az erejét, bízunk benne, hogy egy hét alatt, mire kezdődik neki a torna, teljesen rendbe jön.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik