Billie Jean King-kupa: egyéni győzelmekkel nyertünk Szlovénia ellen

V. J.V. J.
Vágólapra másolva!
2022.04.16. 12:55
null
Jani Réka sikerével Magyarország győzelemmel indított Szlovénia ellen (Fotó: AFP)
Jani Réka Lara Smejkalt, Bondár Anna pedig Ziva Falknert győzte le, a párosra pedig nem álltak ki a magyarok, így 2:1-re megverték Szlovéniát a Billie Jean King-kupa euroafrikai zóna I-es csoportjának antalyai tornáján.


Csoportgyőztesként mindkét együttes továbbjutott már a novemberi rájátszásba, egymás elleni mérkőzésük tulajdonképpen tét nélküli, csak annyi jelentősége volt, hogy a verseny utáni BJK-kupa-rangsorban melyik csapat hány pontot kap majd.

A nap első mérkőzésén Jani Réka Lara Smejkalt, majd a világranglistán legelőkelőbb helyen (72.) jegyzett magyar játékos, Bondár Anna pedig Ziva Falknert győzte le két szettben. A záró párost nem játszották le, ezt hivatalosan a rivális nyerte.

Udvardy Panna ma már a stuttgarti WTA-torna selejtezőjében lép pályára, így a magyar együttest ezúttal Jani Réka mellett Bondár Anna és Tóth Amarissa alkotta. Az év végi rájátszás győztesei – amelyben az idei kvalifikáció kilenc vesztese mellett mindhárom zóna legjobb három helyezettje szerepelhet – jövőre a nagydöntőbe jutásért játszhatnak majd.

„Nagyon boldog vagyok, hogy veretlenül fejeztük be a tornát” – értékelt az MTI-nek Babos Csaba szövetségi kapitány. „Nehezen indult, a házigazda törökökkel orkánszerű szélben játszottunk, s a viszontagságos körülmények mellett sok mindennel meg kellett küzdenünk. Ma Jani Réka magabiztosan verte ellenfelét, Bondár Anna pedig szép játékkal hangolódott rá a jövő heti, isztambuli tornára. Köszönöm mindenkinek a szurkolást, a segítséget, a játékosoknak a küzdőszellemet, a pozitív hozzáállást! Remélem, hogy ősszel megyünk tovább és ott is győzelmeket aratunk, s hamarosan ott lesz a világcsoportban a magyar válogatott” – mondta.

BILLIE JEAN KING-KUPA
EUROAFRIKAI ZÓNA, I-ES CSOPORT
PLAYOFF
Magyarország–Szlovénia 2:1 – végeredmény
Jani Réka-Lara Smejkal 6:2, 6:2
Bondár Anna–Ziva Falkner 6:4, 6:2
Jani Réka, Tóth Amarissa–Kaja Juvan, Lara Smejkal – játék nélkül a szlovén páros nyert

KORÁBBAN
A-CSOPORT, 3. FORDULÓ
Kedd:
Magyarország–Törökország 2:1
Szerda: Magyarország–Dánia 3:0
Csütörtök: Magyarország–Szerbia 2:1
Péntek: Magyarország–Észtország 3:0

A végeredmény: 1. Magyarország 4 pont, 2. Szerbia 3, 3. Törökország 2, 4. Dánia 1, 5. Észtország 0

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik