Tenisz: Djokovics megcélozza a párizsi olimpiai aranyat

L. M.L. M.
Vágólapra másolva!
2022.02.18. 14:30
null
Djokovics megcélozza a párizsi olimpiai aranyat (Fotó: AFP)
Miután tavaly nyáron Tokióban kikapott az elődöntőben Alexander Zverevtől, megcélozza a párizsi olimpiát a világelső férfi teniszező, Novak Djokovics – írja a BBC.

„Az olimpiai érem, főleg az arany mindig egy nagy kívánság – nyilatkozta Djokovics az egyik szerb rádióadónak. – A fejemben már visszatekertem többször a Zverev elleni tokiói meccset, próbáltam kitalálni, mit ronthattam el. Egy bizonyos pontig nagyszerűen játszottam, de utána kezdtem kifogyni az energiából mentálisan és fizikailag is.”

Djokovicsnak eddig egy érme van az olimpiákról, 2008-ban Pekingben szerzett bronzot.

A szerb teniszező az elmúlt hetekben többször is a hírekbe került, mert nem vehetett részt a 2022-es Australian Openen, mivel nem vette fel a koronavírus elleni oltást. Szintén a BBC-nek napokkal ezelőtt azt nyilatkozta, hogy a Roland Garrost és a wimbledoni bajnokságot is kihagyja, ha ezen múlik a játéka.

Ugyanakkor nagy eséllyel játszhat az idei római Masters-tornán, mivel az olasz kormány sportügyi államtitkára azt nyilatkozta, hogy ha szeretne, Djokovics részt vehet a májusban rendezendő versenyen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik