Tenisz: Fucsovics ellen tér vissza Djokovics az egyesmezőnybe

Vágólapra másolva!
2021.11.02. 12:14
null
Legutóbb az idei wimbledoni tornán találkoztak, akkor is Fucsovics (balra) gratulált a meccs végén a szerbnek (Fotó: AFP)
Fucsovics Márton kedd este pályafutása során negyedik alkalommal lép pályára a szerb világelső Novak Djokovics ellen, aki a párizsi mestertorna második fordulójában a US Open döntője után először lép pályára egyesben, vagyis bő másfél hónap után éppen a világranglista 40. helyén álló magyar teniszező ellen tér vissza.

Fucsovics és Djokovics legutóbb az idei wimbledoni torna negyeddöntőjében találkozott, és a szerb világelső akkor három sima játszmában nyerve került a legjobb négy közé. A londoni mérkőzés volt kettejük között az eddigi legsimább meccs, a korábbi két alkalommal is a szerb klasszis győzött, de Fucsovics 2018-ban a US Open első fordulójában és 2019-ben a dohai 250-es torna második körében is jó volt egy játszmára.

A magyar éljátékos a wimbledoni menetelése óta egy apróbb sérülése miatt kénytelen volt kihagyni az olimpiát, s visszatérése óta a párizsi a 9. tornája, amelyen elindul, de csak harmadik alkalommal jutott túl az első körön – Fognini legyőzése hétfőn csaknem három óráig tartott a francia fővárosban.

Ezzel szemben a szerb klasszis az olimpia óta mindössze a US Openen szerepelt, ott viszont a döntőig jutott, ám Danyiil Medvegyev három 6:4-es játszmával legyőzte, és elvette tőle a lehetőséget, hogy megcsinálja a naptári Grand Slamet.

Djokovics visszatérése valójában már hétfő este megtörtént, a szerb ugyanis honfitársával, Filip Krajinoviccsal elindult párosban is Párizsban, s három szettben legyőzte az Alex de Minaur, Luke Saville ausztrál duót. Ezzel együtt biztosak lehetünk benne, hogy a kedd esti mérkőzésen Djokovics lesz a pihentebb, más kérdés, hogy milyen formában lesz majd Fucsovics ellen.

A Grigor Dimitrov elleni edzésén, a párizsi tornának otthont adó Bercy-sportcsarnokban a verseny előtti napokban készült rövid videót elnézve az bizton állítható, hogy a szerb kiválóság eltökéltségével nem lesz gond a Fucsovics elleni találkozón. Ez abból a szempontból mindenképpen érthető, hogy az idén még nem nyert 1000-es besorolású versenyt, hasonlóra 2017 óta nem volt példa.

Ráadásul ha Djokovics jól szerepel ezen a tornán, akkor a hétvége felé már matematikailag is biztossá teheti, hogy év végén hetedszer is az ő nevével kezdődjön az ATP világranglistája, amivel megdöntené Pete Sampras vonatkozó rekordját, aki hatszor zárta az adott évet a rangsor első helyén.

DJOKOVICS EDZ

 


 

ATP 1000-ES TORNA (3 084 450 euró, kemény pálya)
2. FORDULÓ (a 16 közé jutásért)

Körülbelül 19.30-tól: Novak Djokovics (szerb, 1.)–Fucsovics Márton – élőben az NSO-n!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik