US Open: Azarenka a teniszezők kötelező beoltását szorgalmazza

MTI/SZ. R.MTI/SZ. R.
Vágólapra másolva!
2021.09.02. 11:50
null
Viktorija Azarenka szerint mindenki szeretne biztonságban lenni és folytatni akarja a munkáját (Fotó: AFP)
A női világranglista 19. helyén álló fehérorosz Viktorija Azarenka szerint bizarr, hogy az amerikai nyílt teniszbajnokságra csak olyan szurkolókat engednek be, akik be vannak oltva a koronavírus ellen, a játékosoknak viszont nem kötelező a vakcina beadatása.

 

„Szeretném, ha elkezdődne a párbeszéd a játékosok között, mert azt hiszem, elkerülhetetlen, hogy valamikor kötelező legyen az oltás, ahogyan más bajnokságokban is. Tudom, hogy sok vita folyik erről, de szerintem mindannyian biztonságban akarunk lenni és folytatni akarjuk a munkánkat" – magyarázta Azarenka, aki a második fordulóban szerdán két szettben győzött az olasz Jasmine Paolini ellen.

A New Yorkban zajló US Open az első tenisztorna, amit a rajongók csak oltási igazolás bemutatásával tekinthetnek meg a helyszínen. A döntést kevesebb mint 72 órával az első meccsek kezdése előtt hozták meg.

Szombaton a skót Andy Murray is úgy foglalt állást, hogy a teniszezőknek be kellene oltatniuk magukat, ha járni akarják a világot.

Korábban több éljátékos – például Novak Djokovics, Sztefanosz Cicipasz és Danyiil Medvegyev – aggodalmának adott hangot az oltással kapcsolatban. Medvegyev szerdán megjegyezte, hogy szerinte nem a játékosok döntenek az ügyben, hanem a sportág irányító testületei.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik