Tenisz: Wawrinka le fog győzni három szettben, ha... - Nadal

Vágólapra másolva!
2014.01.25. 19:40
Magyar idő szerint holnap délelőtt fél tízkor kezdetét fogja venni a férfi egyes döntője az Australian Openen. Rafael Nadal pályafutása 14. Grand Slam-sikerét arathatja, míg ellenfele, Stanislas Wawrinka első GS-diadalára hajt. A döntő előtt mindkét játékos beszélt a másikról.

„Az elmúlt években többször is előfordult, hogy nem tudtam ezen a Grand Slam-tornán játszani, pedig nagyon szeretem ezt a helyszínt a tökéletes feltételeivel együtt, szóval nagyon különleges, hogy újra döntőt játszhatok” – nyilatkozta Rafael Nadal, aki 2009-ben megnyerte az Australian Opent.Rafael Nadal, aki 2009-ben megnyerte az Australian Opent.

„Gyors vagyok a pályán, és vissza tudok kapaszkodni a nehéz szituációkból. Ha az ellenfél remek ütéssel rukkol ki, akkor arra rá tudok kontrázni, ennek köszönhetően bármilyen nehéz pozícióból jó ütéssel tudok kijönni” – árulta el a spanyol játékos sikerének a titkát.

Nadal a 14. GS-sikerét arathatja, amivel utolérné Pete Samprast az örökranglistán. A rekordot Roger Federer tartja a maga 17 Grand Slam-címével. Ha holnap Nadal legyőzné Stanislas Wawrinkát, akkor ő lenne a harmadik játékos a GS-érában Rod Laver és Roy Emerson után, aki mind a négy nagy tornán győzedelmeskedni tudna legalább kétszer.

„Wawrinka élete formájában van, ha nem a legjobb teniszemet nyújtom, nem lesz esélyem legyőzni, és akkor három szettben veszítek, ebben biztos vagyok” – zárta mondandóját a 27 éves mallorcai játékos.

„Nem érdekelnek a statisztikák, Djokovics is legyőzött 13-szor vagy 14-szer a mostani negyeddöntőt megelőzően. Sokkal többről van szó a számoknál, amikor Rafa ellen játszol. Ő a világelső, a legjobb játékos. A játéka kemény fejtörést okoz nekem, különösen az egykezes fonákom miatt. Ugyanakkor tavaly játszottam néhány jó meccset ellene, egyszer közel jártam ahhoz, hogy legyőzzem. Van néhány dolog a játékomban, amit be fogok ellene vetni" – fogadkozott Stanislas Wawrinka a döntőt megelőzően.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik