Aus. Open: Nehéz megállítani Stant, ha így játszik - Nadal

Vágólapra másolva!
2014.01.26. 13:34
Stanislas Wawrinka tavaly az év leghosszabb Grand Slam-mérkőzését elveszítve kiesett a Novak Djokovics elleni negyeddöntőben az Australian Openről, de az idén meg sem állt a győzelemig. A svájci vasárnap négy játszmában legyőzte Rafael Nadalt a fináléban, megszerezve első Grand Slam-tornagyőzelmét – ezzel kárpótolta magát az egy éve történtek miatt.

„Nagyon sajnállak, Rafa, remélem, rendben lesz a hátad, hiszen nagyszerű srác és hatalmas bajnok vagy – mondta a döntő után Wawrinka ellenfelének, aki a második szettben kezdte el érezni hátfájását, amely csak nagyon lassan, többszöri ápolás után csitult annyira, hogy a spanyol egyáltalán végigjátszhatta a mérkőzést. – Tavaly őrült meccset játszottam Novakkal,sokat sírtam a kiesésre gondolva, de erőt gyűjtöttem, és visszatértem. Még mindig nem tudom, hogy álmodom-e, majd holnap reggel kiderül.”

Wawrinka a világelsőt és a világranglista másodikját is legyőzte a melbourne-i tornán, a jövő hétre feljön a harmadik helyre – ez lesz az első alkalom, hogy Roger Federer elé kerül, azaz ő lesz a legjobb svájci.

„Stan megérdemli ezt a trófeát, hihetetlenül jól játszott, jó barátok vagyunk. Ne is beszéljünk a hátamról, ez a nap Stané. Csodálatosan teniszezett, nagyon nehéz megállítani, ha így megy neki, és egyre nagyobb az önbizalma – mondta Nadal, aki a második szett hajrájában kis híján feladta a mérkőzést. – Sajnálom, ami történt, nagyon csalódott vagyok. A közönség reakciója érthető, hiszen a lehető legjobb meccset akarja látni, és később rá is jött, mi történt. Csodálatos ez a publikum, tavaly sajnos nem lehettem itt, de ez a két hét fantasztikus volt, igazi érzelmi hullámvasút.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik