Tenisz: Nadal időben ébredt, és győzött Barcelonában

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.04.28. 17:45
A második helyen kiemelt spanyol Rafael Nadal két játszmában, 92 perc alatt nyert honfitársa, Nicolás Almagro ellen a barcelonai ATP-torna fináléjában.

Érdekesen kezdődött a találkozó, hiszen Almagro brékkel nyitott, majd nullra hozta a saját szervajátékát, aztán ismét elvette Nadal adogatását. Almagro erőteljes, alapvonalra meghelyezett ütéseivel nem tudott mit kezdeni Nadal. Sokan talán már a második szettre koncentráltak volna Nadal helyében, ő azonban fejben és testben összekapta magát. Kellően rákoncentrált a mérkőzésre, és elővette a rá jellemző, elveszett labdát nem ismerő stílusát, amely ezúttal is nyerőnek bizonyult.

Zsinórban megnyert négy gémmel máris előnyhöz jutott. Almagróban volt még annyi, hogy hozza a saját adogatását, amellyel egyenlített, Nadal azonban 5:4 után közel került a játszmaelőnyhöz, amelyet a harmadik brékkel be is húzott. A második szettben már csak egy játékost láthattunk a pályán, és az Nadal volt. Az első gémből rögtön előnyhöz jutott, amit Almagro még kiegyenlített, de utána már lényegében semmilyen ellenállást nem tudott tanúsítani, így nem az volt a kérdés, hogy ki nyeri a döntőt, és a tornát, hanem az, hogy mikor és mennyire.

Nadal pályafutása 54. ATP-tornagyőzelmét aratta, a negyediket az idén, míg az Almagro elleni mérlegét 10­–0-ra alakította, a nyert gémekre lebontva ez 24:2-t jelent…

A hosszú sérülés után visszatérő Nadal idén a hatodik tornáján vett részt, mindannyiszor bejutott a döntőbe. Sao Paulóban, Acapulcóban és Indian Wellsben nyerni is tudott – kétszer salakon, egyszer kemény borításon –, legutóbb azonban a szerb Novak Djokovics Monte Carlóban a döntőben legyőzte őt kedvenc borításán.

ATP 500-AS TORNA, BARCELONA (1 708 875 euró, salak)
EGYES, DÖNTŐ

Nadal (spanyol, 2.)–Almagro (spanyol, 4.) 6:4, 6:3

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik