Tenisz: Del Potro Murray után Djokovicsot is legyőzte

Vágólapra másolva!
2013.03.17. 05:38
null
Del Potro négy meccs óta képtelen volt legyőzni Djokovicsot (Fotó: Reuters)
Andy Murray után Novak Djokovics ellen is sikerült szetthátrányból nyernie Juan Martín del Potrónak Indian Wellsben, ahol így az argentin játszhat Rafael Nadallal az ATP-torna döntőjében. Az idén először vereséget szenvedő világelső szerbnek ezzel 22 mérkőzéses győzelmi sorozata szakadt meg.

A rotterdami torna után újabb trófeához közelítő Del Potro a döntő játszmában elképesztő akaratot mutatott, 3:0-s hátrányból fordította meg a szettet, a meccs utolsó hét gémjéből hatot megnyert – 4:4-nél az ötödik bréklabdáját kihasználva szerzett lehetőséget arra, hogy a meccsért adogasson. A következő játékban a negyedik ászával zárta le a két óra 50 perces összecsapást.

„Amikor Novak 3:0-ra vezetett, éreztem, hogy a közönség mellém áll, ami érthető, hiszen nem akarta, hogy hamar véget érjen a meccs. Sikerült erőt merítenem a támogatásból, és fordítani tudtam. Jó formában vagyok, és ez az eredményeken is látszik" – mondta Del Potro.

„Minden elismerésem a győztesé, összeszedettebb volt, a fontos pillanatokban jobban összpontosított. Én túl passzívan játszottam, túl sok ki nem kényszerített hibát ütöttem" – mondta Djokovics.

Az elsőként megrendezett elődöntőben Rafael Nadal két szettben legyőzte a cseh Tomás Berdychet. Nadal az első szettet 6:4-re nyerte meg, de a másodikban 5:3-as hátrányban volt, ám sorozatban négy játékot hozva megnyerte a találkozót.

„3:5-nél játszottam a legjobban, nagyon agresszívan teniszeztem, két igen jó tenyerest ütöttem nagyon fontos pillanatokban. Egy hosszú kihagyás után tulajdonképpen ismét rá kell érezni, hogyan is kell kezelni a fontos szituációkat. A maiakhoz hasonló győzelmek nagyban segítenek abban, hogy visszaszerezzem az önbizalmamat" – vélekedett Nadal, míg Berdych úgy gondolta, a mostani Nadal már nincs messze a csúcsformától.

„Azt hiszem, lassan a régi. Elég jó mozgott a pályán... Lehet, hogy ő másképp érzi – hisz az ő teste –, de én kifejezetten erős Nadalt láttam."

ATP 1000-ES TORNA, INDIAN WELLS (4 330 625 dollár, kemény pálya)
FÉRFI EGYES, ELŐDÖNTŐ

Del Potro (argentin, 7.)–Djokovics (szerb, 1.) 4:6, 6:4, 6:4

KORÁBBAN
Nadal (spanyol, 5.)–Berdych (cseh, 6.) 6:4, 7:5

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik