Czink könnyed győzelemmel jutott tovább - videó

SZURDI ISTVÁN JELENTI PÁRIZSBÓLSZURDI ISTVÁN JELENTI PÁRIZSBÓL
Vágólapra másolva!
2012.05.29. 16:56
null
Czink Melinda a következő körben Arn Gréta legyőzőjével találkozik (Fotó: Reuters, archív)
Címkék
Lesz magyar játékos a Roland Garros női egyesének második fordulójában, ugyanis Czink Melinda 6:1, 6:2-re legyőzte a nyitó körben a brit Anne Keothavongot.

Az elmúlt napokban látott lazaság és felszabadultság a sok várakozás után sem szállt el Czink Melindából, aki koncentráltan lépett pályára a brit Anne Keothavong ellen. És nem is hagyta magát kizökkenteni, ami ezúttal elég is volt a győzelemhez.

Titkon még Arn Gréta veresége után is reménykedtünk abban, hogy legalább egy magyar lesz a második fordulóban, de arra nem számítottunk, hogy Czink 16 perc után már 5:0-ra vezet. Az 5:0-ból pedig csakhamar 6:1 lett.

Hiába áll a magyar a világranglista 116., ellenfele pedig a 81. pozíciójában, ezúttal úgy tűnt, mintha legalább százhelynyi különbség lenne köztük – Czink javára. Bár a kék-sárga dresszben virító brit egy-egy labdamenet erejéig tudott villantani a tudásából, tartani legfeljebb attól lehetett, hogy Czink valahogyan önmagát veri meg. Ez is csupán a szokásos „Jaj, csak nehogy baj legyen!" felfogás miatt volt bennünk, mert ilyesmire utaló jel nem mutatkozott.

Czink 1:1 után a második szettben is brékelőnybe került, és csakhamar elhallgattatta a még 3:2-es magyar vezetésnél is hangos„Come on!"-okkal támadó ellenfelet és közönségét. Végül 62 percig tartott mindössze a mérkőzés, és Czink simán, 6:1, 6:2-vel bejutott a legjobb 64 közé, ahol az Arnt felülmúló Anasztaszija Pavljucsenkovával játszik majd.

„Csak látszólag volt könnyű a meccs, végig oda kellett figyelnem, nehogy kicsit kiengedjek, mert akkor az ellenfelem azonnal erőre kapott volna" – mondta röviden Czink a Nemzeti Sportnak a találkozó után.

A MECCS UTOLSÓ JÁTÉKA

FRANCIA NEMZETKÖZI TENISZBAJNOKSÁG, ROLAND GARROS
(18 718 000 euró, salak)
NŐI EGYES, 1. FORDULÓ
Czink (magyar)–Keothavong (brit) 6:1, 6:2
KORÁBBAN
Pavljucsenkova (orosz, 22.)–Arn (magyar) 6:4, 6:4
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik