Nadal győzelemmel és továbbjutással ünnepelte 22. születésnapját

Vágólapra másolva!
2008.06.03. 21:28
A végjáték felé közeledik a francia nyílt teniszbajnokság, miután a torna tizedik napján félig kialakult az elődöntők mezőnye: taroltak az esélyesek, így kiesett a Szávay Ágit búcsúztató cseh Kvitova, és a férfiaknál remekül szereplő lett Gulbis is. Mindkét nem küzdelmei során egymás ellen küzd majd a döntőért a második és harmadik kiemelt.
Nadal (jobbra) két okból is fogadhatta Almagro gratulációját
Fotó: Reuters
Nadal (jobbra) két okból is fogadhatta Almagro gratulációját
Nadal (jobbra) két okból is fogadhatta Almagro gratulációját
Fotó: Reuters
Nadal (jobbra) két okból is fogadhatta Almagro gratulációját

Párizsban a nap még a hétfői csatározások befejezésével zárultak, több meccset sötétedés miatt áttettek kedd reggelre. Így aztán a Szávay Ágit búcsúztató cseh Petra Kvitova és Victoria Azarenka még egy éjszakát eltölthetett a fény városában – előbbit az észt Kaia Kanepi, utóbbit a 4. helyen kiemelt Svetlana Kuznyecova búcsúztatta.

Ezzal a két meccsel vált teljessé a nyolcaddönttők párosítása a női mezőnyben, az egyébként keddre előírt menetrendben pedig már negyeddöntők is szerepeltek: a 2. helyen kiemelt szerb, Ana Ivanovics és honfitársa a harmadikként rangsorolt Jelena Jankovics egyaránt 6:3, 6:2-re verte ellenfelét, a svájci Patty Schnydert illetve a selejtezőből a legjobb nyolcig masírozó Carla Suarez Navarrót.

A férfiaknál ma két mérkőzést rendeztek: mindkettőn az esélyesek diadalmaskodtak. A 3. kiemelt szerb Novak Djokovics rendkívül megizzadt a világranglista 80. helyén álló és meglepetésre komoly párizsi menetelést bemutató lett Ernests Gulbis ellen, és három rendkívül szoros játszmában múlta felül ellenfelét.

A világranglistán és a versenyen is másodiknak besorolt Rafael Nadal ünnepi hangulatban teniszezhetett, hiszen ma ünnepli 22. születésnapját. A spanyol salakkirály honfitársát, Nicolas Almagrót bő másfél óra alatt háromszor 6:1-re intézte el.

A férfiaknál ma lejátszott két meccs győztese egymásnak ad randevút az elődöntőkben, és érdekesség, hogy a nőknél is a második és a harmadik kiemelt vívja küzd majd meg a döntőbe jutásért.

A junior lányok versenyében szereplő magyar páros, a Jani Réka Luca–Babos Tímea duó játék nélkül jutott a második fordulóba, miután francia ellenfelük visszalépett.

EREDMÉNYEK

NŐK, NEGYEDDÖNTŐ
Jankovics (szerb, 3.)–Suarez (spanyol) 6:3, 6:2
Ivanovic (szerb, 2.)–Schnyder (svájci, 10.) 6:3, 6:2
NYOLCADDÖNTŐ
Kanepi (észt)–Kvitova (cseh) 6:3, 3:6, 6:1
Kuznyecova (orosz, 4.)–Azarenka (fehérorosz, 16.) 6:2, 6:3
FÉRFIAK, NEGYEDDÖNTŐ
Nadal (spanyol, 2.)–Almagro (spanyol, 19.) 6:1, 6:1, 6:1
Djokovic (szerb, 3.)–Gulbis (lett) 7:5, 7:6 (7-3), 7:5
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik