Szávay Ágnes a legjobb 16-ba jutásért játszik szombaton

Vágólapra másolva!
2008.05.31. 13:01
Szávay Ágnes eddig két körön van túl a Roland Garroson. Első mérkőzésén a japán Morita Ajumit győzte le, míg a másodikon, az igen kellemetlenül teniszező német Sabine Lisickit verte a magyar teniszező két játszmában. Szombaton a legjobb 32 között a cseh Petra Kvitová lesz Ági ellenfele.
Szombat délután lép újra pályára Szávay Ágnes
Fotó: Action Images
Szombat délután lép újra pályára Szávay Ágnes
Szombat délután lép újra pályára Szávay Ágnes
Fotó: Action Images
Szombat délután lép újra pályára Szávay Ágnes

A harmadik legnagyobb pályán Szávayékat megelőzően salakra lép a magyar lány párospartnere Dinara Szafina, az ő meccsét követi a harmadik kiemelt Jelena Jankovics találkozója, majd Ginepri meccsel Serrával, azután pedig Davigyenko mérkőzése következik és csak ezután, az ötödik találkozón léphet pályára Szávay Ágnes Petra Kvitová ellen a késő délutáni, kora esti órákban.

A cseh teniszezőről annyit tudni, hogy a női világranglista 87. helyét foglalja, és mindössze tizennyolc esztendős, így még a tizenkilenc esztendős magyar teniszezőnél is fiatalabb.

„Azt sem tudtam, hogy nem a selejtezőből jutott fel, hanem alanyi jogon főtáblás, a játékát pedig egyáltalán nem ismerem – majd az edzőm elmondja mire figyeljek” – nyilatkozta Szávay a szombati mérkőzés kapcsán.

Azt is hozzátette természetesen, hogy vigyázni kell a cseh teniszezővel, hiszen feltörekvő fiatalként könnyen okozhat meglepetést Kvitová.

„Nehéz meccsre számítok, mert feltörekvő játékosként neki igazából nem lesz veszítenivalója. Kicsit furcsa érzés, hogy ő is fiatalabb nálam” – tette hozzá Ági.

A magyar lány reméljük, folytatja jó sorozatát és az eddigi két, szintén tizennyolc esztendős ellenfele után, szombaton késő délután ismét győztesként hagyja el a pályát, és a negyedik körre készülhet a Roland Garroson.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik