Petra Kvitova meglepte és búcsúztatta egyesben Szávay Ágnest

Vágólapra másolva!
2008.05.31. 21:53
A 12. helyen kiemelt Szávay Ágnes meglepetésre három szettben kikapott a cseh Petra Kvitovától, így nem jutott a nyolcaddöntőbe a francia nyílt teniszbajnokságon. A Roland Garros női egyes versenyének 3. fordulójában a magyar lány 7:6 (7–5), 4:6, 6:2-es vereséget szenvedett.
Szávay döntő szituációkban hibázott
Szávay döntő szituációkban hibázott
Fotó: Reuters
Szávay döntő szituációkban hibázott
Szávay döntő szituációkban hibázott
Szávay döntő szituációkban hibázott
Fotó: Reuters
Szávay döntő szituációkban hibázott

Franciaországban talán már mindenki az esti italát kortyolgatta, amikor két teniszező még javában nyüstölte egymást. Az 1-es pályán Szávay Ágnes és Petra Kvitova ádáz csatája kezdett kibontakozni, a harmadik szett alatt már az egész objektumban csak ők játszottak.

Kis túlzással vérre menő csata volt ez. A cseh lány az előzetesen vártnál sokkal jobban játszott. Rendkívül pontos ütéseivel Szávay alig bírt mit kezdeni. Nem nagy kockázat kijelenteni, a 90-es születésű cseh lány hamarosan felkúszik majd a női világranglista értékelhető pozíciójainak egyikébe.

Pláne úgy, hogy végül nagy bánatunkra három szettben 7:6 (7–5), 4:6, 6:2-re legyőzte Szávayt a 3. fordulóban.

Persze a nem várt ellenállás nem mentség Szávay első szettben bemutatott „bravúrjára”. A magyar teniszező a rövidítésben már 5–1-re is vezetett, ám végül mégis sikerült elbuknia az első felvonást. Annak ellenére, hogy ebben a szakaszban a cseh játékos kétszer annyi ki nem kényszerített hibát ütött, mint Szávay.

A második játszmában aztán helyén volt a soltvadkerti lány szíve. Saját szemszögéből 5:4 és 40:30-nál elnyerte ellenfele adogatójátékát, azaz kiegyenlítette a szettek állását. Ekkor lélektani előnybe került Szávay, ezt azonban nem sikerült kihasználnia.

Pedig a mindent eldöntő szettben 1:0-nál, Kvitova szervajátékában 40:0-ra is meglépett Ági. Jött azonban a már-már szokásos hiba, és ahelyett, hogy a földbe döngölte volna, felhúzta saját szintjére ellenfelét. Két labdamenetet is saját hibájából vesztett el, s ezután már nem volt megállás a lejtőn.

A cseh teniszező kihasználva az alkalmat nagyon megverte Szávayt, aki az utolsó játékot stílusosan semmire bukta el.

ROLAND GARROS

NŐI EGYES, 3. FORDULÓ
Kvitova (cseh)-Szávay (12.) 7:6 (7-5), 4:6, 6:2
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik