Sötétedés miatt félbeszakadt Szávay Ágnes meccse Németországban

Vágólapra másolva!
2008.05.09. 21:22
A sötétedés miatt 1-1-es szettállásnál félbeszakadt a Szávay Ágnes mérkőzése a szerb Ana Ivanovics ellen. Az 1,34 millió dollár összdíjazású berlini salakpályás női tenisztornán negyeddöntőjében az első játszmát Szávay 6:3-ra hozta, míg a másodikat 6:4-re elbukta.

Szávay Ágnes sokkal jobban játszott Ana Ivanovicsnál az első szettben. A magyar lány a sikeres első adogatásainak 75 százalékából pontot csinált, míg nagyobb nevű riválisa mindössze 50 százalékos mutatót tudott felmutatni ebben a statisztikában.

A Vasas kiválósága az első szettben hét bréklabdát fogadhatott, ezekből pedig kettőt értékesített, míg Ivanovics két lehetőségéből egyet sem tudott kihasználni.

Összességében hét ponttal szerzett többet Szávay az első szettben, így vezetése teljesen megérdemeltnek volt mondható.

A második szett elején Ági ismét elnyerte a szerb szépség szervajátékát, ám 3:1-es vezetésnél Ivanovics igazolta klasszisát és visszabrékelte Szávayt.

A soltvadkerti lány 3:3-nál, saját szervajátékánál 40:15-re is vezetett, de Ivanovics egyenlített. Végül Szávay hozta ezt az adogatójátékát, ám ezután három játékot bukott sorozatban.

Mielőtt azonban a harmadik szett elkezdődött volna már olyan sötét volt, hogy nem lehetett tovább folytatni a mérkőzést. Folytatás szombaton.

BERLIN

NEGYEDDÖNTŐ
Ivanovics (szerb, 2.)–Szávay (10.) 3:6, 6:4 - félbeszakadt
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik