Szávay Ágnes és Dinara Szafina megnyerte a páros verseny döntőjét

Vágólapra másolva!
2008.01.05. 09:47
Bár Szávay Ágnes egyesben már az első körben búcsúzni kényszerült a torna küzdelmeitől, ezután a párosra koncentrálva, az orosz Dinara Szafinával párban az előttük kiemelteket magabiztosan legyőzve végül megnyerték a Gold Coast-i keménypályás női tenisztorna fináléját.
Szávay Ágnes újabb diadalt aratott, ezúttal párosban, Ausztráliában
Szávay Ágnes újabb diadalt aratott, ezúttal párosban, Ausztráliában
Szávay Ágnes újabb diadalt aratott, ezúttal párosban, Ausztráliában
Szávay Ágnes újabb diadalt aratott, ezúttal párosban, Ausztráliában

A nyolcadikként kiemelt magyar klasszist egyesben az ukrán Juliana Fedak búcsúztatta három játszmában, 3:6, 7:5, 6:2-re legyőzve Szávay-t. A magyar lány azonban nem keseredett el, az orosz Dinara Szafina oldalán immár a páros verseny küzdelmeire koncentrált, ami meg is hozta a gyümölcsét.

A duó az első körben éppen a Fedak-Aiko Nakamura kettőst verte 6:3, 6:2-re, majd a Nagyja Petrova-Jelena Vesnina orosz kettős következett. Ők sem bírták sokkal jobban, végül 6:3, 6:4-gyel búcsúztak.

A magyar-orosz páros itt már nem állt meg, sőt egyre ellenállhatatlanabbul teniszezett, főleg mert időközben Szafina is kiesett az egyesek versenyéből, ahol a harmadik körben (a negyeddöntőben) az izraeli Shahar Peer búcsúztatta.

A duó tehát az elődöntőben az első helyen kiemelt Cara Black-Liezel Huber zimbabwei-amerikai kettőst ütötte ki sima, 6:3, 6:1-es eredményel, majd következhetett a finálé, ahol Szávayék szintén nem kegyelmeztek kínai ellenfeleiknek.

A Ce Jan és Csie Cseng elleni döntő ha lehet, még simább volt az elődöntőnél, hiszen a végül győztes páros meglepően simán, 6:1, 6:2-re hozta a meccset, így ők emelhették magasba az ausztrál torna páros küzdelmeinek győzeleméért járó trófeát.

Egyesben viszont javítottak a kínaiak, ott végül Na Li diadalmaskodott, aki a döntőben 4:6, 6:3, 6:4-re győzte le a fehérorosz Viktoria Azarenkát.
VINCZE SZABOLCS

175 EZER DOLLÁR ÖSSZDÍJAZÁSÚ NŐI TENISZTORNA, GOLD COAST

PÁROS, DÖNTŐ:
Szávay Ágnes, Dinara Szafina (magyar, orosz, 3.) Ce Jan, Csie Cseng (Zi Yan, Jie Zheng, kínai, 2.) 6:1, 6:2
EGYES, DÖNTŐ:
Na Li (kínai) Viktoria Azarenka (fehérorosz) 4:6, 6:3, 6:4
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik