Roger Federer szokás szerint könnyedén verte Andy Roddickot

Vágólapra másolva!
2007.11.16. 13:56
Roger Federer két játszmában, mindössze egy óra és egy perc alatt könnyedén verte Andy Roddickot a közel négy és fél millió dollár összdíjazású Mesterek Kupáján, Sanghajban. A világelső ennek köszönhetően megnyerte a Vörös csoportot, és az elődöntőben Rafael Nadallal találkozik, míg a másik ágon David Ferrer lesz Roddick ellenfele.
Roger Federer könnyed játékkal nyert
Reuters
Roger Federer könnyed játékkal nyert
Roger Federer könnyed játékkal nyert
Reuters
Roger Federer könnyed játékkal nyert

Az már a mérkőzést megelőzően kiderült, hogy mind Federer, mind Roddick bejutott a z elődöntőbe. Már csupán az maradt a kérdés, hogy melyik versenyző melyik helyen lép tovább a Vörös csoportból.

Andy Roddick kezdte az adogatást, és hozta is a szerváit, azonban ezt a következő játékban a világelső is megtette. A harmadik gémben aztán a svájci nagyszerűen fogadott, és el is vette az amerikai adogatását.

Federer ezután magabiztosan őrizte a brékelőnyét annak ellenére, hogy ellenfele nagyszerűen adogatott.

A kilencedik gémben aztán Federer újabb bréklabdához jutott, amely egyben az első szett megnyerését is jelentette volna neki, azonban az amerikai ásszal válaszolt, majd előbb előnyhöz jutott, és meg is nyerte a szerváit.

Ez azonban egy cseppet sem vette el a világelső önbizalmát, és a svájci továbbra is irányította a játékot, aminek az lett a vége, hogy megnyerte a pontot, és az első szettet is 6:4-re.

A második szett elején Federernek két bréklabdája is volt, azonban Roddick ismét felállt a padlóról, pontosabban csak úgy tűnt, hogy feláll, de a tizenkétszeres Grand Slam-győztes ismét villant kettőt, és rögtön el is vette ellenfele adogatását, majd sajátját könnyedén hozta.

Ezután az amerikain látszott, hogy teljesen elvesztette a hitét, és egyre többet hibázott, ennek lett a következménye az is, hogy újra elbukta a szerváit, amellyel 3:0-s előnyhöz jutatta Federert.

A svájci klasszis ezután könnyedén nyerte a második szettet, 6:2-re, és ennek köszönhetően megnyerte a Vörös csoportot, míg Roddick a második lett.

Ennek megfelelően Federer az elődöntőben az Arany csoport második helyezettjével, Rafael Nadallal találkozik, míg az amerikai ellenfele a torna egyetlen hibátlan játékosa David Ferrer lesz a legjobb négy között.

MESTEREK KUPÁJA. VÖRÖS CSOPORT, 3. FORDULÓ

Roger Federer (svájci) Andy Roddick (amerikai) 6:4, 6:2
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik